Atlikus kratas Kaune ir Jonavoje – rastas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų ir svaigalų

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dvejus pastaruosius pirmadienius aptiko itin didelius kiekius nelegalaus alkoholio ir tabako gaminių, kurie taip ir nepateks į šešėlinę rinką.

 Atlikus kratas Kaune ir Jonavoje – rastas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų ir svaigalų.<br> Kauno apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
 Atlikus kratas Kaune ir Jonavoje – rastas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų ir svaigalų.<br> Kauno apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 11:46 AM

Kaip praneša Kauno apskrities VPK, birželio 27 d. Kaune policijos pareigūnams gavus duomenų apie galimai neteisėtai vykdomą prekybą alkoholiniais gėrimais ir atlikus 5 kratas, jų rezultatai buvo iškalbingi. Kratų metu rasta ir paimta beveik 8 000 litrų, 18 skirtingų rūšių alkoholinių gėrimų, kurie nebuvo pažymėti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Atlikus kratas, laikinai sulaikytas Kauno miesto gyventojas (gim. 1977 m.). Kol kas neteisėtai laikyto alkoholio vertė nėra nustatyta.

Šiek tiek anksčiau, birželio 20 d., Jonavoje ir Kaune atlikus penkias kratas rastas ir paimtas didelis kiekis neteisėtai laikomų tabako gaminių – 29 060 cigarečių pakelių („NZ Gold“ ir „Minsk Capital“), kurie yra paženklinti Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Dalis cigarečių buvo paslėptos kompozicinėse aliuminio plokštėse. Atlikus kratas, laikinai sulaikyti du jonaviečiai (gimę 1967 ir 1968 m.) ir kaunietis (gim. 1965 m.).

Neteisėtai laikomų tabako gaminių vertė siekia apie 106 tūkst. eurų.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl šių įvykių atlieka du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.