Du Rusijos piliečiai stos prieš teismą: įkliuvo su daugiau nei 192 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabanda

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du Rusijos piliečiai yra kaltinami neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Du Rusijos piliečiai stos prieš teismą: įkliuvo su daugiau nei 192 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabanda.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Du Rusijos piliečiai stos prieš teismą: įkliuvo su daugiau nei 192 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabanda.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 10:32 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, I.A. ir A.Z. bus teisiami dėl gabentų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė viršija daugiau nei 250 MGL ir siekia 192 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Žydrūnas Kungys.

Tyrimo duomenimis, šių metų gegužės mėnesį buvo gauta informacija dėl įtariamo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Kupiškyje. Pasienio pareigūnai, atvykę į Kupiškio geležinkelio stotį, sulaikė du – 38 ir 44 metų – vyrus, kurie iš geležinkelio pusvagoniuose įrengtų slėptuvių iškrovinėjo paketus, su, įtariama, kontrabanda.

Bylos duomenimis, iš viso rasta ir paimta daugiau nei 53 tūkst. įvairių rūšių pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais. Skaičiuojama, kad šios kontrabandos vertė rinkoje siekia daugiau nei 192 tūkst. eurų.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad kaltinamieji, Lietuvoje ieškodami atsitiktinių neoficialių darbų, vienoje interneto grupėje iš nepažįstamo asmens sulaukė pasiūlymo užsidirbti. Minėtas asmuo nurodė I.A. ir A.Z. iškrauti iš vagono išpylimo liukų cigarečių paketus ir juos nuvežti į nurodytą vietą.

Rusijos piliečiams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už šį nusikaltimą vyrams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.