Nuteistas bankroto administratorius: už reikalautą 45 tūkst. eurų kyšį keliaus už grotų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, kasacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė galutinį bei neskundžiamą nuosprendį, kuriuo dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo nuteisė Klaipėdoje dirbusį bankroto administratorių Paulių Pacauską.

Nuteistas bankroto administratorius: už reikalautą 45 tūkst. eurų kyšį keliaus už grotų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nuteistas bankroto administratorius: už reikalautą 45 tūkst. eurų kyšį keliaus už grotų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 9:01 AM, atnaujinta Jul 1, 2022, 9:05 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba, teismas skyrė jam 3 metų laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo 2 metams.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, bankroto administratorius P.Pacauskas reikalavo ir priėmė iš bankrutuojančios įmonės kreditoriaus didelės vertės – 45 000 eurų – kyšį. Už tai P.Pacauskas pažadėjo atsisakyti civilinio ieškinio bankrutuojančios bendrovės akcininkui baudžiamojoje byloje ir nereikšti pretenzijų dėl žalos padarymo įmonės bankroto byloje.

Naujuenų portalas lrytas.lt apie P.Pacausko reikalautą kyšį pranešė dar 2017 metais. Tą kart pranešta, kad P.Pacauskas, būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, pasinaudodamas savo, kaip įmonės bankroto administratoriaus įgaliojimais, susitaręs su bankrutuojančios įmonės kreditoriumi T.Tumynu, tiesiogiai savo naudai reikalavo ir priėmė didelės vertės – 45 tūkst. eurų kyšį iš neįvardijamos bankrutuojančios bendrovės vienintelio akcininko.

Šiandien LAT paskelbtu nuosprendžiu P.Pacauskas nuteistas laisvės atėmimo bausme su jos vykdymo atidėjimu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.