2020-aisiais daugiausia nusikaltimų užregistruota Kaišiadorių r., Anykščių r., Utenos r., Palangos ir Kalvarijos savivaldybėse

2020-aisiais mažiausiai nusikaltimų užregistruota Molėtų, Kretingos ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse, o kelių eismo įvykių – Zarasų rajono, Pagėgių ir Visagino savivaldybėse.

2020-aisiais daugiausiai nusikaltimų užregistruota Kaišiadorių r., Anykščių r., Utenos r., Palangos ir Kalvarijos savivaldybėse.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
2020-aisiais daugiausiai nusikaltimų užregistruota Kaišiadorių r., Anykščių r., Utenos r., Palangos ir Kalvarijos savivaldybėse.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 10:01 AM, atnaujinta Jul 5, 2022, 2:33 PM

Tokius duomenis atskleidžia naujausias savivaldybių gyvenimo kokybės indeksas (GKI), pateikiamas Finansų ministerijos valdomoje svetainėje Lietuvosfinansai.lt.

Naudojantis GKI, galima pamatyti kiekvienos savivaldybės bendrą, atskirų sričių ir rodiklių įvertinimą, savivaldybes palyginti tarpusavyje ar stebėti pokyčius 2013–2020 m.

GKI apima šešias sritis, susijusias su gyvenimo kokybe savivaldybėse, iš kurių viena – viešoji infrastruktūra, gyvenamosios aplinkos kokybė ir saugumas. Viešosios infrastruktūros, gyvenamosios aplinkos kokybės ir saugumo subindeksas sudarytas iš 11 rodiklių, iš kurių 2 rodikliai atspindi gyventojų saugumą savivaldybėse: užregistruotų nusikaltimų, baudžiamųjų nusižengimų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų ir kelių eismo įvykių skaičius, tenkantis 1 tūkst. gyventojų.

Gyventojų saugumą savivaldybėse atspindintys rodikliai 2020 m. Nei pagal mažiausią, nei pagal didžiausią nusikaltimų, baudžiamųjų nusižengimų skaičių, tenkantį 100 tūkst. gyventojų, tarp TOP 5 savivaldybių 2020 m. nebuvo nė vieno didžiojo miesto.

Mažiausiai nusikaltimų 2020 m. užfiksuota Molėtų r. savivaldybėje, toliau – Kretingos r., Klaipėdos r., Visagino ir Druskininkų savivaldybės. Kretingos r. savivaldybė tarp TOP 5 savivaldybių pateko beveik kasmet nuo 2013 m. Tam tikrais metais tarp TOP 5 savivaldybių buvo įsitvirtinusios ir Skuodo r., Birštono, Rietavo ir Neringos savivaldybės.

Daugiausiai užregistruotų nusikaltimų, baudžiamųjų nusižengimų 2020 m. buvo Kaišiadorių r., Anykščių r., Utenos r., Palangos m. ir Kalvarijos savivaldybėse. Kai kuriose iš minėtų savivaldybių didžiausias nusikaltimų rodiklis fiksuojamas jau ne vienerius metus nuo 2013-ųjų. Skirtumas tarp TOP 5 lyderiaujančių savivaldybių pagal mažiausią nusikaltimų skaičių yra pakankamai ženklus (intervalas nuo 628 iki 1079), kai tuo tarpu 5 žemiausias pozicijas užimančių savivaldybių rodiklio skirtumas ne toks žymus (intervalas nuo 2789 iki 2311).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.