Nužudymo Šiauliuose istorijoje – skandalingi liudijimai: kvaišalai, pavydas ir žiaurus kerštas

Šiauliuose žiauriai nužudyta paauglė, nes tarp merginų kilo nesantaika dėl vaikino dėmesio. Taip kalba areštinėje atsidūrusią kompaniją pažinoję šiauliečiai.  

 Aiškėja detalės: pareigūnams apie kraupų radinį pranešė netrukus įtariamaisiais tapę jaunuoliai.<br> G.Šiupario nuotr.
 Aiškėja detalės: pareigūnams apie kraupų radinį pranešė netrukus įtariamaisiais tapę jaunuoliai.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-07 15:37, atnaujinta 2022-07-08 09:09

Kraupus nusikaltimas aplinkinių pernelyg nenustebino, nes viename Gegužių gatvės daugiabutyje susimetusi kompanija nuolat atkreipdavo į save dėmesį – girtavo, vartojo kvaišalus. 

Šėlsmas dar sustiprėjo prieš porą savaičių, kai iš socialinio būsto išsikėlė moteris ir butą užleido dviem vyresniesiems sūnums 21 metų Audriui ir 18 metų Pauliui (visi vardai pakeisti. – Aut. past.).

Matė kompaniją su nešuliu

Apsvaigusi kompanija buvo pastebėta ir liepos 4-osios rytą. Vakare vienas kaimynas pastebėjo, kaip palei balkonus jaunuoliai tempia susuktą kilimą. 

„Atrodė, kad nešulys sunkus, todėl kompanijos buvo paklausta, ar ne žmogų suvynioję tempiat. Jie tik nusijuokė, bet netrukus viskas paaiškėjo,“ – lrytas.lt žurnalistui pasakojo liudytojas. 

Kiti žmonės vien išvydę kilimą suprato, iš kokio jis buto. Mat pilkas kilimas buvo išskirtinis – nusėtas mažų traktoriukų paveiksliukais, todėl pas Audriaus ir Pauliaus motiną bent kartą lankęsi kaimynai buvo jį įsidėmėję.

Vėliau paaiškėjo, kad kilimas su įvyniotu aukos kūnu buvo išmestas iš trečiojo aukšto. Jaunuoliams nešant kilimą, liko daug kraujo pėdsakų, kuriuos nesunkiai aptiko policijos tarnybinis šuo. Dabar kraujo pėdsakų nebėra – juos jau nuplovė lietus.

Keršijo už dėmesį vaikinui

Liudininkai pasakojo, kad netrukus po nusikaltimo pasklido kalbos apie labiausiai tikėtiną kraupaus nusikaltimo motyvą. 

„Saulę pražudė dėmesys Artūrui, nes 23 metų vaikinas draugavo su Daiva. Pastarosios pyktis nenuslopo net tada, kai abi tarpusavyje išsiaiškino santykius ir susitaikė. Nuoskaudą nurijusi Daiva nusprendė atkeršyti ir to neslėpė nuo kitų draugių,“ – pasakojo liudininkai.

Tądien kompanija nusipirko svaigalų ir brolių būste šventė. Nepatvirtintais duomenimis, į spąstus įviliota ir apsvaiginta Saulė buvo užmušta plaktuko smūgiais į galvą. 

Tikėtina, kad įtariamųjų vaidmuo gerokai skiriasi. Tai liudija ir švelnesnė kardomoji priemonė vienam broliui. Su įkalčiais susipažinęs teismas jį leido suimti 2 mėnesiams, o kitam broliui ir trečiam įtariamajam skirta maksimali 3 mėnesių kardomoji priemonė.   

Kardomoji priemonė leidžia spėti apie svarbų Daivos vaidmenį. Dar nė 15 metų neturinčiai įtariamajai skirta griežčiausia kardomoji priemonė – paauglė suimta 2 mėnesiams.

Pasižymėjo ūmiu būdu

Ir nužudytąją Saulę, ir įtariamąją Daivą pažinoję jaunuoliai sutartinai tvirtino, kad abi merginos buvo labai ūmaus būdo. Abi gyveno nedarniose šeimose, abi siekė vyresnių vaikinų dėmesio.

Saulė nesutarė su išsiskyrusiais tėvais. Kai tėvas susirado draugę, mergina greitai susipyko su pamote, kuri parodė į duris. Tėvas kelis kartus buvo įsileidęs į namus maištaujančią dukterį, bet nesėkmingai.

Pastaruosius metus ji gyveno pas globėjus, bet ir jiems nesisekė susitarti su įnoringa paaugle. Todėl teismas penkiolikametei paskyrė nuolatinę globą – nuo liepos 1-osios Saulė turėjo gyventi Šiaulių vaikų globos namuose, bet ten nepasirodė. 

Metais jaunesnė Daiva gyveno su motina ir patėviu. Pasak šeimą pažįstančių šiauliečių, moteris stengėsi kiek įmanydama, bet sutramdyti sunkaus charakterio dukterį nesisekė. Niekuo nepadėjo ir medikų pastangos.   

Išdavė nerišlūs pasakojimai

Pirmadienio vakarą pranešimą apie konteinerių numestą kruviną kilimą gavę Šiaulių kriminalistai netrukus sulaikė visus įtariamuosius. Tai padaryti nebuvo itin sunku, nes jaunuoliai patys iškvietė pareigūnus, o po to kompanija sukinėjosi greta ir viską stebėjo.

Daiva ir Artūras labai noriai aplinkiniams pasakojo, kaip pastebėjo įtarimą sukėlusį kruviną kilimą. Tiesa, abiejų pasakojimai į televizijos žurnalisto kamerą gerokai skyrėsi.

Paauglė sakė, kad ji nešė šiukšles ir pamatė „labai storą kilimą“. Jai įtarimą neva sukėlė ryšulio storis, nes namuose turi tokį patį kilimą.

Tuo tarpu Artūras pasakojo, kad šiukšles nešė visa kompanija. Pamatę suvyniotą kilimą, nutarė „pasicekavyti“ – pravyniojo, išvydo kraują ir tada iškvietė pareigūnus.  

Sukėlė audrą internete

Šiauliuose greitai pasklido žinia, kas tas sunkių įtarimų prislėgtas ketvertas. Socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašai, susirašinėjimų kopijos, kaip kompanija neva ruošėsi nusikaltimui.

Netruko paaiškėti, kad vaizdo įrašas darytas gerokai anksčiau ir su kraupiu nusikaltimu nesusijęs. 

Šią kompaniją pažinoję šiauliečiai ėmė atakuoti Artūro ir Daivos paskyras socialiniame tinkle. Kilo tikra audra – ši pora išvadinta žudikais, išgamomis.

Pro internautų akis neprasprūdo Artūro pasidalinta nuotrauka su ragais ir švytinčiomis akimis bei filmo herojaus žudiko Džokerio atvaizdas.  

„Gyvenimas yra kelionė. Kuo mažiau bagažo pasiimsim, tuo daugiau įspūdžių galėsime parsivežti“, – prie vieno įrašo postringavo anksčiau teistas šiaulietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.