Kaltais pripažinti nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse eksvadovai: jiems skirtos piniginės baudos

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino pirmosios instancijos išteisinamąjį nuosprendį ir pripažino buvusius Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų direktorių Vytautą Pitkauską, jo pavaduotoją Joną Raudeliūną ir vadybininką Kazį Raudeliūną kaltais dėl piktnaudžiavimo, prekybos poveikiu ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo. Teismas iš viso jiems skyrė beveik 3 000 eurų baudų ir priteisė daugiau kaip 3 600 eurų turtinei žalai atlyginti.

Kaltais pripažinti nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse eksvadovai: jiems skirtos piniginės baudos.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Kaltais pripažinti nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse eksvadovai: jiems skirtos piniginės baudos.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 10:50 AM, atnaujinta Jul 14, 2022, 11:14 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba, STT Kauno valdybos pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad 2012 m. ir 2013 m. Pravieniškių valstybės įmonės prie Pataisos namų direktorius V.Pitkauskas, jo pavaduotojas J.Raudeliūnas ir vadybininkas K.Raudeliūnas, piktnaudžiaudami savo pareigomis, pasisavindavo nuteistųjų pagamintą produkciją ir ją naudodavo savo reikmėms.

Ši byla į teismą perduota 2015 m. 2021 m. pirmosios instancijos teismas V.Pitkauską, J.Raudeliūną ir K.Raudeliūną buvo išteisinęs.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui išteisinimą apskundus apeliaciniu skundu, nuosprendis buvo panaikintas ir minėti asmenys pripažinti kaltais.

Prokuratūra kaltinamiesiems prašė skirti daugiau nei 50 000 eurų baudų: J.Raudeliūnui – 25 081 eurus, V.Pitkauskui – 19 206 eurų, o K. Raudeliūnui – 7 532 eurus.

Teismo sprendimu V.Pitkauskui skirta 1 130 eurų bauda, J.Raudeliūnui – 1 280 eurų bauda ir K.Raudeliūnui – 377 eurų bauda.

Iš asmenų taip pat priteista daugiau kaip 3 600 eurų turtinei žalai atlyginti.

Šį tyrimą atliko STT Kauno valdyba, jį kontroliavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.