Po tragiškos avarijos tiesiai į teisiamųjų suolą

Į teisiamųjų suolą netrukus sės 53 metų Elektrėnų savivaldybės gyventojas, kaltinamas Molėtų rajone sukėlęs avariją, kurios metu žuvo kito automobilio vairuotoja, o dvi keleivės buvo sužalotos.

Po tragiškos avarijos tiesiai į teisiamųjų suolą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po tragiškos avarijos tiesiai į teisiamųjų suolą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-19 14:32

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, skaudi avarija kelyje Raudondvaris-Giedraičiai-Molėtai įvyko praėjusių metų spalį. Tyrimo duomenimis, automobilio „Renault Trafic“ vairuotojas R.R. kelio vingyje į dešinę nevažiavo kuo dešiniau važiuojamosios dalies krašto, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, todėl nesuvaldęs automobilio išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „Peugeot 2008“.

Avarijoje patyrusi sunkias traumas į komą paniro, o vėliau mirė „Peugeot“ vairavusi 37 metų vilnietė. Kartu su vairuotoja vykusi jos sesuo ir motina buvo sužalotos. Vėliau ekspertai abiems keleivėms nustatė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamasis R.R. savo kaltę dėl avarijos pripažįsta. Tačiau vyras teigia, kad avarija įvyko, kai jo automobilį sumėtė dėl ant kelio buvusio plikledžio.

Ikiteisminį tyrimą dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis.

Baudžiamajame kodekse numatyta,kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Žuvusiosios šeima bei sužalotos keleivės ikiteisminio tyrimo metu pateikė civilinius ieškinius, kurių bendra vertė – beveik 190 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.