Viduryje gatvės šaltakraujiškai subadyto vyro žudiką išdavė vaizdo kameros, bet tyrimą sunkina dar neįminta mįslė apie auką

Vilniuje, Geležinkelio gatvėje, nudurtas vyras mirė ligoninėje. Tyrimui trukdo tai, kad aukos tapatybė pirmadienį dar buvo nenustatyta, o sulaikyta neblaivi įtariamoji apie įvykdytą nusikaltimą pasakoja labai nenoriai.

Vilniuje, Geležinkelio gatvėje, nudurtas vyras mirė ligoninėje. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje, Geležinkelio gatvėje, nudurtas vyras mirė ligoninėje. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 6:44 AM

„Matau vyrą, kurio pilvas kruvinas, nuo jo nuėjo du žmonės – vyras ir neaukšta moteris“, – tokio pagalbos skambučio ankstų penktadienio rytą sulaukė Bendrojo pagalbos centro darbuotojai.

Viso konflikto pranešėjas teigė nematęs, tačiau prie šeštuoju numeriu pažymėto pastato ant žemės gulintis vyras jam abejonių nesukėlė – įvykdytas nusikaltimas.

Į įvykio vietą iškart atskubėjo policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai, kurie nukentėjusįjį rado be sąmonės ir iškart išvežė į ligoninę.

Į dešinę papilvės sritį aštriu daiktu sužalotą vyrą dar bandyta reanimuoti, tačiau apie 9 valandą jis mirė.

Į įvykio vietą atsiųsti policijos pareigūnai nesnaudė, jie ne tik apklausė pagalbą iškvietusį vyrą, bet ir ant vienos įstaigos durų pamatę vaizdo kamerą jos savininkų paprašė vaizdo įrašų. Peržiūrėję juos pareigūnai įsitikino – liudininkas buvo teisus, nusikaltimą įvykdė du asmenys – vyras ir moteris.

Žinodami, į kurią pusę jie nuėjo, pareigūnai jau apie pietus sulaikė abu įtariamuosius ir atvežę juos į areštinę surengė apklausą.

Patikrinus jų tapatybę paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 45 metų vyras ir 33 metų moteris. Abu jie buvo neblaivūs.

Vyras į alkoholio matuoklį pripūtė 0,54 promilės alkoholio, moteris – 1,39 promilės.

Sulaikytas vyras kategoriškai neigė nužudęs kitą vyrą, tai patvirtino ir vaizdo stebėjimo kameros, todėl po apklausos jis buvo paleistas į namus, o įtariamoji uždaryta į areštinę. Savaitgalį teismas leido ją suimti trims mėnesiams.

„Jai pareikšti įtarimai dėl nužudymo, tačiau apklausti ją sunku, turime įvairių situacijų“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Vilius Paulauskas.

Kas yra nužudytasis, pirmadienį dar nebuvo aišku. Vyras su savimi dokumentų neturėjo, dėl jo dingimo į policiją taip pat niekas nesikreipė.

Ir policijos pareigūnai, ir medikai spėja, kad nužudytajam gali būti kiek daugiau nei 40 metų. Dėl žmogžudystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.