Nerimas Palangoje: meras viešai perspėjo dėl mieste pastebėto seksualinio priekabiautojo, būkite atsargūs vakare

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į žmones su raginimu būti atidiems ir saugotis į Palangą sugrįžusio Anglijoje už seksualinio pobūdžio priekabiavimą prie moterų teisto asmens.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į žmones su raginimu būti atidiems ir saugotis į Palangą sugrįžusio Anglijoje už seksualinio pobūdžio priekabiavimą prie moterų teisto asmens.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į žmones su raginimu būti atidiems ir saugotis į Palangą sugrįžusio Anglijoje už seksualinio pobūdžio priekabiavimą prie moterų teisto asmens.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 5:15 PM

Š.Vaitkus tikina sureagavęs ne tik į viešojoje erdvėje plintančius pranešimus, bet ir pats sulaukęs žinučių apie Palangoje pastebėtą įtartiną asmenį.

„<..> Aš asmeniškai šiandien gavau žinučių apie tai, jog vėlyvais vakarais vaikštantis Palangos gatvėmis, ypač vadinamajame naujajame mikrorajone, pastebėtas jaunas vyras, kuris Anglijos teismo prieš trejus metus buvo nusiųstas aštuonerius metus kalėti už seksualinio pobūdžio priekabiavimą prie moterų.

Iš viso teisme buvo svarstomi lietuvio nusikaltimai prieš devynias aukas. Visos šios merginos ir moterys buvo persekiojamos su tam tikru seksualiniu tikslu, laimei, joms pavyko apsiginti ar prisišaukti pagalbos, tačiau visos patyrė didžiulį emocinį šoką“, – socialinio tinklo paskyroje pirmadienį rašė meras.

Jo teigimu, tiek žinučių „Facebook“ tinkle autorės, tiek tos moterys, kurios parašė jam asmeniškai, nerimauja, jog seksualinis priekabiautojas ko nors nenuskriaustų Palangoje.

„Moterys nuogąstauja, kad vakarais, ypač tamsiuoju metu, bijo vienos vaikščioti gatvėmis, nes nesijaučia saugios ir baiminasi dėl panašių išpuolių, kokius šis žmogus įvykdė Anglijoje. Juolab kad jau vienas toks prieš dvi savaites užfiksuotas ir Palangos policijos, pradėtas ikiteisminis tyrimas, o internete jau plinta vaizdo įrašas apie šį incidentą Palangoje“, – dalijosi Š.Vaitkus.

Palangos meras tikina nežinąs, kodėl šis žmogus išleistas iš Anglijos kalėjimo anksčiau laiko. Tačiau jis nėra paieškomas ir Lietuva negavo jokio pagalbos prašymo dėl šio vyriškio buvimo vietos nustatymo.

„Kaip suprantu, išvykęs iš Anglijos jis atvažiavo į Palangą, kadangi yra palangiškis. Nesu policijos pareigūnas ir negaliu pats imtis veiksmų tam, kad išvengtume galimų nelaimių. Šiandien kalbėjau su Palangos komisaru ir esu patikintas, jog tiek policijos, tiek prokuratūros pareigūnai, kurie vykdo ikiteisminį tyrimą, apie šią situaciją žino“, – rašė Š.Vaikus, vildamasis, kad bus laiku sureaguota ir pavyks išvengti nelaimių.

„Labai tikiuosi, kad nebus pavėluota ir sulaukta nelaimių, ir teisėsaugos pareigūnai atidžiai stebi šią situaciją ir imasi bei imsis visų reikiamų veiksmų ir priemonių, kad moterys Palangos gatvėse būtų saugios visais paros laikais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.