Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo 2 rūkalų nešikai: vyrai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių

Adutiškio užkardos pasieniečiams įkliuvo du vyrai, gabenę 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Įtariama, kad per dviejų valstybių sieną skiriančią tvorą nelegalų krovinį jiems perdavė bendrininkai iš Baltarusijos.

 Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo 2 rūkalų nešikai: vyrai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
 Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo 2 rūkalų nešikai: vyrai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 1:21 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Mociškės kaimu esančiame miške pastebėjo automobilį „Mitsubishi Pajero Sport“. Už poros kilometrų nuo sienos su Baltarusija esančioje ir krūmais apaugusioje nuošalioje vietovėje palikta transporto priemonė sukėlė įtarimų, tad nuspręsta ją stebėti. Į pagalbą buvo pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Paaiškėjo, kad pasieniečių pasirinkta taktika pasiteisino. Po maždaug valandos pasaloje buvęs tarnybinis šuo sukluso savo elgesiui akivaizdžiai rodydamas, kad artėja svetimi asmenys. Netrukus išties užfiksuoti nuo valstybės sienos link palikto automobilio einantys du vyrai su ryšuliais.

Abu juos VSAT pareigūnai sučiupo su įkalčiais. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 28 ir 53 Švenčionių rajono gyventojai.

Vyrų neštuose ryšuliuose su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk City MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vietovėje, kur sulaikyti abu švenčioniškiai, Lietuvą ir Baltarusiją skiria apsauginė tvora. Pirminiais duomenimis, neteisėti rūkalai iš Baltarusijos buvo tiesiog permesti per sienos liniją patiems kontrabandininkams jos nekertant.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Jaunesniajam pažeidėjui gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų, vyresniajam – bauda nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų.

Po apklausos abu vyrai paleisti. Neteisėtai gabentos cigaretės ir automobilis laikinai saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.