Greitį viršijęs šiaulietis bandė papirkti pareigūnus – gresia kalėjimas iki 5 metų

Greitį Šiauliuose viršijęs vyras bandė išsisukti papirkdamas pareigūnus. Tačiau šie pinigų nepaėmė, tad dabar vyriškiui gresia baudžiamoji atsakomybė ir iki penkerių metų kalėjimo.

Greitį viršijęs šiaulietis bandė papirkti pareigūnus – gresia kalėjimas iki 5 metų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Greitį viršijęs šiaulietis bandė papirkti pareigūnus – gresia kalėjimas iki 5 metų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 8:59 AM, atnaujinta Aug 12, 2022, 9:07 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, rugpjūčio 11 d. apie 20 val. 53 min. Šiauliuose, Aviacijos g., vyras (gim. 1965 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad viršijo leistiną greitį, Šiaulių apskrities VPK pareigūnui davė 140 eurų kyšį.

Pareigūnas pinigais nesusigundė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.