Šalčininkų policija pagaliau sučiupo ilgą laiką besislapčiusį pavojingą nusikaltėlį

2021 metais, padaugėjus vagysčių bei turto sunaikinimo atvejų Šalčininkų bei aplinkiniuose rajonuose, Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi intensyvių veiksmų nustatyti šias nusikalstamas veikas vykdančius asmenis. Bendradarbiaujant su aplinkinių rajonų policijos komisariatų kolegomis, pareigūnams pavyko nustatyti, rasti ir užfiksuoti įtariamojo pėdsakus, bei vykdomų nusikaltimų braižą.

 Šalčininkų policija pagaliau sučiupo ilgą laiką besislapčiusį pavojingą nusikaltėlį.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Šalčininkų policija pagaliau sučiupo ilgą laiką besislapčiusį pavojingą nusikaltėlį.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 3:04 PM, atnaujinta Aug 12, 2022, 3:09 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, apibendrinus visą surinktą informaciją, surinkus svarbius įkalčius, buvo nustatyta, kad galimai nusikalstamas veikas vykdo pilietis Z.N. (gim. 1993 m.), kuriam teismas skyrė suėmimą, jį sulaikius.

Pareigūnams toliau tiriant medžiagą, 2022 metais į Šalčininkų r. PK pareigūnus kreipėsi jauno amžiaus Šalčininkų rajono gyventoja. Mergina paaiškino, kad jai fiziniu susidorojimu grasina buvęs vaikinas.

Netrukus, po grasinimų, prie savo namų mergina rado kapinių kryžių ir vainiką. Nukentėjusiajai parodžius nuotrauką paaiškėjo, kad jai grasina ieškomas įtariamasis Z.N.

Pareigūnai kelis mėnesius aktyviai vykdė Z.N. paiešką, buvo daromos pasalos, rengiamos policinės priemonės jam sulaikyti, ieškoma jo ir giminaičių gyvenamosiose vietose, atliekamos kratos, tačiau įtariamojo sulaikyti nepavykdavo. Ieškomas Z.N. įvairiais būdais vengė sulaikymo – namuose nenakvojo, buvo įrengęs sau nakvynės vietas pelkingose Šalčininkų rajono miško masyvuose, važinėjo vogtu sportiniu krosiniu motociklu be valstybinių numerių.

Šalčininkų r. PK pareigūnai kreipėsi į visuomenę su prašymu padėti sulaikyti pavojingą nusikaltėlį, siautėjusį Šalčininkų rajone, Kalesninkų seniūnijoje ir šalia esančiuose Trakų, Varėnos rajonuose.

Š.m. birželio mėnesį buvo gautas teismo nuosprendis, kuriuo ieškomas Z.N. už ankščiau padarytus kitus nusikaltimus buvo nuteistas trimis su puse metų laisvės atėmimo bausme.

Pareigūnų intensyvus darbas su visuomene buvo ne veltui – rugpjūčio 10 d. gavus gyventojų pranešimą, kad Bandiškių kaime, Kalesninkų seniūnijoje, Šalčininkų r., pastebėtas ieškomas vyras, kuris vairuoja motociklą be valstybinio numerio ženklo, jie išskubėjo ieškomo asmens sulaikyti.

Pareigūnams sulaikant ieškomą nusikaltėlį, jis įvairiais savo veiksmais priešinosi sulaikymui – bandė sprukti motociklu, vėliau bėgti, aktyviai fiziškai priešinosi, dėl to teko panaudoti fizinę prievartą ir policijos specialiąsias priemones.

Šalčininkų r. PK pareigūnai dėkoja kolegoms, taip pat Šalčininkų rajono gyventojams, o ypač verslininkams, suteikusiems praktinę pagalbą pareigūnams ir asmeniškai dėjusiems pastangas sulaikyti pavojingą nusikaltėlį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.