Kraupi puota Šalčininkų rajone: užmušę draugą, linksminosi toliau

Prie tvenkinio Šalčininkų rajone penkių vyrų išgertuvės baigėsi vieno šios puotos dalyvių mirtimi. Tačiau po to kaimo gyventojai išgertuves tarsi niekur nieko tęsė toliau.

Prie tvenkinio Šalčininkų rajone penkių vyrų išgertuvės baigėsi vieno šios puotos dalyvių mirtimi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Prie tvenkinio Šalčininkų rajone penkių vyrų išgertuvės baigėsi vieno šios puotos dalyvių mirtimi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 7:35 AM

Eišiškių seniūnijoje, prie Tausiūnų kaimo tvenkinio, sekmadienį pasilinksminti susirinko vietos kompanija, tačiau vienam dalyvių šis pasilinksminimas buvo paskutinis, o likę keturi bus teisiami dėl žmogžudystės.

Apie viešoje vietoje gulintį negyvą vyrą Šalčininkų rajono policijos pareigūnams pranešta 17 val. 14 min.

„Guli lavonas, nežinau, kas jis toks“, – paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą pranešė atsitiktinis praeivis.

Į nurodytą vietą iškart buvo išsiųstas policijos pareigūnų ekipažas ir greitosios pagalbos medikai, tačiau jie smarkiai sumuštam vyrui jau niekuo padėti negalėjo.

Gydytojams konstatavus vyro mirtį, darbo ėmėsi policininkai.

Netrukus jie išsiaiškino, kad nužudytasis – 53 metų vietos gyventojas, kuris prieš nužudymą prie tvenkinio gėrė su dar keturiais pažįstamais.

Bekilnojant taurelę tarp apsvaigusių vyrų kilo konfliktas, kurio auka vyriškis ir tapo. Ketvertas jį smarkiai sumušė ir netgi nepastebėję, kad jų draugas nebegyvas, linksmybes tęsė toliau.

Įtariamųjų policijai ieškoti nereikėjo.

Pareigūnams atvykus, visas ketvertas vis dar buvo prie tvenkinio, tad pareigūnai uždėjo jiems antrankius ir išgabeno į policijos areštinę.

Sulaikytieji, kuriems 45, 36 ir dviem yra po 60 metų, buvo neblaivūs. Jie į alkoholio matuoklį pripūtė nuo 1,03 iki 1,7 promilės alkoholio.

Vyrams išsiblaivius bus bandoma išsiaiškinti, koks kiekvieno jų vaidmuo šiame nusikaltime ir kurio suduoti smūgiai tapo penktojo išgertuvių dalyvio mirties priežastimi.

Dėl žmogžudystės Šalčininkų policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Žudikams gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.