Ant sukčių jauko užkibęs radviliškietis neteko banko sąskaitoje laikytų santaupų

Jam nebereikalingu tapusį motociklininko šalmą parduoti per skelbimų portalą nusprendęs 46 metų radviliškietis užkibo ant sukčių jauko ir neteko banko sąskaitoje laikytų 408 eurų.

 Pasak pareigūnų, nukentėjus nuo internetinių sukčių reikia nedelsiant kreiptis į policiją – tik tokiu būdu įmanoma sustabdyti išviliotų pinigų pervedimus į sukčių sąskaitas.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Pasak pareigūnų, nukentėjus nuo internetinių sukčių reikia nedelsiant kreiptis į policiją – tik tokiu būdu įmanoma sustabdyti išviliotų pinigų pervedimus į sukčių sąskaitas.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 2:34 PM, atnaujinta Aug 18, 2022, 4:03 PM

Į policiją kreipęsis vyras paaiškino, kad skelbimą apie parduodamą motociklininko šalmą patalpino į internetinį skelbimų portalą. Už šalmą jis tikėjosi gauti 200 eurų.

Trečiadienį radviliškietis per internetinę pokalbių programėlę gavo pranešimą iš šia preke susidomėjusio asmens.

Pranešimą atsiuntęs asmuo pageidavo šalmą gauti per siuntų tarnybos kurjerį. Pinigus už prekę jis sakė pervesiąs į pardavėjo sąskaitą.

Nieko blogo neįtaręs pardavėjas sutiko su tokiu pasiūlymu. Kad viskas būtų paprasčiau, pirkėjas paaiškino, kad bus suformuotas siuntimo užsakymas, o pinigus už prekę pardavėjas gaus atidaręs jam atsiųstą nuorodą.

Aktyvavęs jam atsiųstą nuorodą radviliškietis suvedė savo banko kortelės duomenis ir patvirtino finansinę operaciją elektroniniu parašu.

Netrukus vyras pastebėjo, kad iš jo sąskaitos dingo 408 eurai.

Tai pamatęs radviliškietis iškart kreipėsi į policiją. Pareiškimą gavę pareigūnai iškart pradėjo ikiteisminį turimą ir susisiekė su banku, kad būtų sustabdytas iš radviliškiečio išviliotų pinigų pervedimas į kitas sąskaitas.

Kadangi apie šį sukčiavimo atveją buvo pranešta nedelsiant, tikimasi, kad išviliotų pinigų pervedimą pavyks sustabdyti.

Pasak pareigūnų pinigai iš radviliškiečio sąskaitos buvo pervedami į vienos užsienyje registruotos įmonės sąskaitą.

Policija perspėja, kad internete aukų ieškantys sukčiai dangstosi legalių siuntų tarnybų pavadinimais, todėl jų pasiūlymai būna įtaigūs ir ne visiems kelia abejonių.

Pasak pareigūnų, nukentėjus nuo tokių sukčių reikia nedelsiant kreiptis į policiją – tik tokiu būdu įmanoma sustabdyti išviliotų pinigų pervedimus į sukčių sąskaitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.