Pasieniečiai nutraukė įtartinus dokumentus turėjusių trijų migrantų kelionę

Lazdijų rajono savivaldybėje VSAT pareigūnai sulaikė iš Lietuvos vykusius du migrantus, kontrolės metu pateikusius svetimus dokumentus. Kelionės taip pat nebuvo leista tęsti dar vienam užsieniečiui, kurio teisinę padėtį pasieniečiai šiuo metu nustatinėja.

 Pasieniečiai nutraukė įtartinus dokumentus turėjusių trijų migrantų kelionę.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai nutraukė įtartinus dokumentus turėjusių trijų migrantų kelionę.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 9:03 PM, atnaujinta Aug 24, 2022, 9:06 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį naktį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono savivaldybės Tarnaukos kaimu patikrinti sustabdė Lietuvoje registruotą autobusą „Mercedes Benz“. Juo maršrutu iš Vilniaus į Varšuvą vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į vienos keleivės pateiktą belgišką asmens tapatybės kortelę. Netrukus paaiškėjo, kad kitam asmeniui išduotu dokumentu bandė pasinaudoti 19 metų Gvinėjos pilietė. Ji laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre Pabradėje ir turėjo teisę nevaržomai judėti Lietuvoje 24 valandas. Tuo pasinaudojusi migrantė pamėgino neteisėtai išvykti iš šalies.

Taip pat nustatyta, kad analogiškomis aplinkybės iš centro Pabradėje pasišalino ir nelegaliai į užsienį bandė vykti 23 metų Kongo pilietis. Migrantas pasieniečiams pateikė svetimu vardu išduotą Prancūzijos piliečio pasą. Keleivis taip pat turėjo ir prancūzišką leidimą laikinai gyventi minėtoje valstybėje. Pirminiais duomenimis, šio dokumento savininku taip pat yra kitas asmuo.

Kalvarijos užkardos pareigūnai kelionės tęsti neleido ir trečiam šio autobuso keleiviui. Į Lenkiją vykęs vyras pasieniečiams ištiesė leidimą laikinai gyventi Prancūzijoje ir šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, šis užsienietis yra 20-metis Gvinėjos pilietis. Vyro teisinę padėtį, jo pateiktus dokumentus ir buvimo Lietuvoje aplinkybes pasieniečiai šiuo metu nustatinėja. Taip pat ketinama kreiptis į Prancūzijos teisėsaugininkus.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento pagrobimo ir pagrobto dokumento panaudojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visi trys užsieniečiai laikinai saugomi skirtinguose VSAT objektuose. Svetimus dokumentus turėjusiems ir juos pateikusiems migrantams gresia baudos, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.