Už grotų jaunystę leidžiančiam kauniečiui prireikė automobilio – jį įgijo apgavęs pirkėją

Savo 25-ąjį gimtadienį kaunietis Rolandas Daukšys sutiko už grotų laukdamas jau devinto nuosprendžio.

 Apgaule įgytą 'Volkswagen Golf" sukčius pardavė nepažįstamies asmenims.  <br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
 Apgaule įgytą 'Volkswagen Golf" sukčius pardavė nepažįstamies asmenims.  <br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 10:48 PM

Aštuonis kartus už vagystes plėšimus, nesunkų sveikatos sutrikdymą bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis priemonėmis teistas R.Daukšys planuoti naują nusikaltimą ėmė vos išėjęs iš pataisos namų, kur atliko bausmę už anksčiau įvykdytus nusikaltimus.

Vaikinas sumanė prasimanyti pinigų apgaulės būdu įgydamas automobilį. Tai R.Daukšiui pavyko padaryti, bet keli šimtai eurų už kitiems asmenims parduoti spėtą svetimą automobilį greitai baigėsi, o už apgavystę teko atsakyti teisme.

Skelbimą rado socialiniame tinkle

Bylą dėl sukčiavimo išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėjas Vaidas Kazlauskas R.Daukšį pripažino kaltu dėl jam inkriminuoto nusikaltimo ir skyrė pusės metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis taip pat privalės atlyginti nukentėjusiesiems padaryta 450 eurų žalą.

Aštuonis nuosprendžius už įvairius nusikaltimus išgirsti spėjęs, tačiau po jų tik tris kartus už grotų pasiųstas R.Daukšys pastarąjį kartą į laisvę išėjo šių metų balandžio 26-ąją.

Nuo pat išėjimo dienos į narkotikus įnikęs, tačiau jokio darbo ieškotis nesuskatęs jaunuolis jau po laisvėje praleisto mėnesio pradėjo sukti galvą, kaip prasimanyti pinigų.

R.Daukšys sumanė apgaule įsigyti automobilį ir jį pardavęs gauti pinigų.

Socialiniame tinkle „Facebook“, radęs nebrangiai parduodamo automobilio „Vokswagen Golf“ skelbimą R.Daukšys susisiekė su savininku ir pareiškė norįs pirkti automobilį.

Savo „Volksvagen Golf“ Raseinių rajono gyventojas sutiko parduoti už 450 eurų ir paprašė dar dvidešimt eurų už į automobilio baką įpiltus degalus.

Patikėjo sukčiaus paistalais

Su tokia kaina sutikęs R.Daukšys pažadėjo pervesti pinigus į pardavėjo sąskaitą. Pardavėjas paprašė pinigus pervesti į jo sugyventinės banko sąskaitą.

Netrukus R.Daukšys per programėlę „Messenger“ atsiuntė suklastotą pinigų pervedimo kopiją, tačiau jokių pinigų į nurodytą sąskaitą nepervedė.

Tą patį vakarą su draugų pas automobilio pardavėją atvykęs R.Daukšys surašė automobilio pirkimo sutartį, kurią pasiėmė pats, o pinigų dar negavusią pardavėjo sugyventinę nuramino, kad jie tikrai pasieks sąskaitą, nes pinigai buvo pervesti jau po banko darbo valandų, todėl dar nepasiekė sąskaitos.

Tuo patikėję žmonės atidavė savo automobilį R.Daukšiui.

Sustabdė policijos pareigūnai

Vairuotojo pažymėjimo neturintis R.Daukšys įsigytu automobiliu džiaugėsi neilgai. Netrukus jį sustabdė policijos pareigūnai, kurie surašė pažeidimų protokolus dėl techniškai netvarkingo automobilio eksploatavimo ir automobilio vairavimo neturint teisės vairuoti.

Pareiškimo, kad šis automobilis yra neteisėtai pasisavintas policijos pareigūnai tuo metu dar neturėjo.

Kai toks pareiškimas buvo gautas, surasti sukčių nebuvo sunku – R.Daukšio vardas ir pavardė puikavosi jam neseniai policijos pareigūnų surašytuose kelių eismo taisyklių pažeidimų protokoluose.

Demaskuotas ir sučiuptas sukčius kaltės neneigė.

Jis patvirtino apgaule įgijęs automobilį, kurį ketino parduoti naudotų automobilių supirkėjams.

Šis planas neišdegė, nes atsarginėms detalėms automobilius superkančiam verslininkui R.Daukšio atvežtas „Volkswagen Golf“ pasirodė įtartinas ir jis atsisakė automobilį pirkti.

Tvirtino, kad daugiau nebenusikals

Tada R.Daukšys pradėjo pats skambinėti internete besiskelbiantiems automobilių supirkėjams.

Netrukus atsirado norinčių šį „Volkswagen Golf“ įsigyti už 190 eurų. Pinigus už automobilį gavęs R.Daukšys su pirkėju net nesudarė automobilio pirkimo-pardavimo sutarties.

Teisme kaltu prisipažinęs ir dėl įvykdyto nusikaltimo gailėjęsis R.Daukšys prašė teismo jo nesiųsti už grotų ir tvirtino, kad daugiau nebenusikals.

Pajamų negaunantis, jokio turto ir pinigų neturintis kaltinamasis žadėjo atlyginti ir nukentėjusiems padarytą žalą.

Bylą išnagrinėjęs teisėjas nusprendė, kad teisingumo principas bus įgyvendintas pasiuntus R.Daukšį į pataisos namus. Už grotų nuteistasis turės praleisti pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.