Vilniuje pro atvirą muziejaus langą įmestas keistas užtaisas ant kojų sukėlė visas tarnybas

Paprastas chuliganizmas ar piktybinis noras pakenkti? – tokie klausimai kamuoja Vilniuje įsikūrusio Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus darbuotojus, po to kai pirmadienio pavakarę į muziejaus patalpas buvo įmestas keistas užtaisas, paskleidęs aitrias dujas.

Vilniuje pro atvirą muziejaus langą įmestas keistas užtaisas ant kojų sukėlė visas tarnybas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniuje pro atvirą muziejaus langą įmestas keistas užtaisas ant kojų sukėlė visas tarnybas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Neaiškus užtaisas buvo įmestas į muziejaus direktorės antrame aukšte esantį kabinetą.  <br>V.Kapočiaus nuotr.
Neaiškus užtaisas buvo įmestas į muziejaus direktorės antrame aukšte esantį kabinetą.  <br>V.Kapočiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 11:20 AM, atnaujinta Aug 30, 2022, 11:41 AM

„Iškvieskite policijos ekipažą, kažkas į patalpas prileido dujų“, – tokį muziejaus direktorės prašymą 16.05 val. išgirdo Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojai.

Nors iš gauto pagalbos prašymo buvo visiškai neaišku, kas įvyko, BPC apie pranešimą informavo policiją, kuri į Vilniaus gatvėje esantį muziejų iškart nusiuntė pareigūnus.

Juos pasitiko muziejaus restauratorius ir palydėjo pas direktorę Nidetą Jarockienę.

Ši pareigūnams papasakojo, kad prieš kelias minutes per į jos antrame aukšte esantį kabinetą pro atvirą langą buvo įmestas neaiškus užstatas. „Jis buvo rožinės spalvos, nukritus iš jo išbyrėjo milteliai, kai priėjau prie to daikto, man pradėjo graužti gerklę“, – pareigūnams pasakojo moteris.

Kadangi į direktorės kabinetą įskridęs daiktas galėjo būti pavojingas, policininkai į įvykio vietą nusprendė iškviesti ugniagesius – gelbėtojus, cheminių tyrimų komandą bei medikus.

Atvykę chemikai keistojo užtaiso likučius pasiėmė ir išsivežė tyrimams, o ugniagesiai išmatavo oro taršą. Jų prietaisas jokių nukrypimų neužfiksavo.

Medikų pagalbos niekam nereikėjo, todėl greitosios pagalbos ekipažui netrukus buvo leista vykti į kitą iškvietimą.

Dėl šio įvykio Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė kol kas pareiškimo neparašė. Kol jo nėra policija negali pradėti ir ikiteisminio tyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.