Alytų šiurpina nevaldoma, agresyvi moteris: puldinėja žmones, padegė mirusį sugyventinį

Neprognozuojama, agresyvi, girtaujanti, nelaiminga. Taip alytiškiai apibūdina 38 metų moterį, savaitgalį padegusią prie prekybos centro stovintį taromato konteinerį su plastikiniais buteliais.

Policijos pareigūnai, peržiūrėję teritorijoje esančių vaizdo kamerų įrašus, išvydo jiems gerai pažįstamą jauną moterį, kuri tyčia sukėlė gaisrą šeštadienį prieš vidurnaktį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policijos pareigūnai, peržiūrėję teritorijoje esančių vaizdo kamerų įrašus, išvydo jiems gerai pažįstamą jauną moterį, kuri tyčia sukėlė gaisrą šeštadienį prieš vidurnaktį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Alytuje prie taromato konteinerio moteris padegė plastikinius butelius. Padaryti nuostoliai dar skaičiuojami.<br>Policijos nuotr.
Alytuje prie taromato konteinerio moteris padegė plastikinius butelius. Padaryti nuostoliai dar skaičiuojami.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2022, 8:47 AM, atnaujinta Sep 1, 2022, 9:46 AM

Išsilydžiusius maišus su plastikine tara sekmadienį rytą aptikę prekybos centro darbuotojai beveik neabejojo, kad naktį buvo atsliūkinęs padegėjas.

Policijos pareigūnai, peržiūrėję teritorijoje esančių vaizdo kamerų įrašus, išvydo jiems gerai pažįstamą jauną moterį, kuri tyčia sukėlė gaisrą šeštadienį prieš vidurnaktį.

Padegėjos padaryti nuostoliai dar skaičiuojami. Nusikaltimu įtariamą alytiškę pažįsta daug miesto gyventojų.

„Moteris buvo daug kartų teista ir bausta už viešosios tvarkos pažeidimus, smurtą“, – sakė „Lietuvos rytui“ Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

Įtariamajai teko ragauti ir kalėjimo duonos, tačiau gyvenimo būdo jauna moteris nepakeitė.

„Kol ji gyveno su motina, šioji bandė ją traukti iš liūno, tačiau nesėkmingai. Moteris dažnai elgiasi agresyviai. Ne kartą policija buvo kviečiama į prekybos centrą. Jame moteris tiesiog siautėdavo: puldinėdavo kasininkes, apsaugininkus, prašinėdavo pinigų alkoholiui“, – pasakojo alytiškiai.

Kai kurie jų teigė, kad agresyvaus būdo moteris buvo pastebėta viešoje vietoje žalojanti save, prieš kurį laiką esą bandė šokti iš ketvirto aukšto, tačiau greta buvę žmonės spėjo ją sugriebti.

K.Janulevičienė teigė, kad kartą, kai šiai alytiškei pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, išeidama iš komisariato moteris išspyrė duris.

Vieni alytiškiai gaili nelaimėlės, kiti smerkia.

„Žinau, kad ją kartais veždavo į ligoninę. Medikai visada prašydavo policijos apsaugos. Kas iš tos psichiatrijos ligoninės? Nuveža, medikai stebi keturias valandas, o ji pareiškia, kad jai viskas gerai, todėl išleidžia. O ji ir vėl tą patį daro, – piktinosi viena alytiškė. – Niekam ji nerūpi.“

Prieš kelerius metus, kai išėjo iš kalėjimo, alytiškė buvo apgyvendinta nakvynės namuose.

Tačiau buvusi kalinė nesidžiaugė pastoge ir joje ilgai neužsibuvo dėl sunkaus charakterio ir girtavimo.

Dėl jos chuliganiško elgesio nakvynės namuose ir šalia jų policija buvo pradėjusi du ikiteisminius tyrimus.

Padegė mirusio sugyventinio kūną

Prieš šešerius metus gegužės mėnesį Alytų apskriejo žinia, kad prie geležinkelio buvo padegtas žmogus.

Ugniagesius tąsyk iškvietė ta pati alytiškė, kuri praėjusį savaitgalį sukėlė gaisrą prie taromato.

Ugniagesiai, anuomet apie 14 val. atvykę į nelaimės vietą, rado moterį, kuri pastebėjo dūmus ir iškvietė pagalbą.

Pievoje prie geležinkelio gulėjo apdegęs vyro lavonas, o pagalbą iškvietusi moteris medikų vis klausinėjo, ar jis tikrai miręs, ir išgirdusi patvirtinimą apsiverkė.

Buvo nustatyta, kad vyras ne smurtine mirtimi mirė maždaug parą iki padegimo.

Po kelių valandų ta pati moteris paskambino į policiją ir prisipažino, kad tai ji padegė savo buvusį draugą.

Gali būti, jog jau negyvam bičiuliui alytiškė keršijo už tai, kad, jai atliekant laisvės atėmimo bausmę už vagystę, vyras susirado kitą draugę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.