Prieš teismą stos nuteistieji ir jų motina dėl kvaišalų platinimo įkalinimo įstaigose

Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras su kaltinamuoju aktu teismui perdavė bylą, kurioje keturi asmenys kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Prieš teismą stos nuteistieji ir jų motina dėl kvaišalų platinimo įkalinimo įstaigose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prieš teismą stos nuteistieji ir jų motina dėl kvaišalų platinimo įkalinimo įstaigose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 11:11 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, trys iš jų atlieka laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių ir Marijampolės įkalinimo įstaigose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo skyriaus prokuroras.

Remiantis ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.K., atliekantis laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose ir turėdamas tikslą neteisėtai platinti narkotines medžiagas, impregnuotas popieriaus lapeliuose, nusiuntė jas savo motinai R.K.

Sūnus nurodė paslėpti jas voke ir išsiųsti Marijampolės pataisos namuose kalinčiam broliui A.Š., su kuriuo dažnai bendraudavo įkalinimo įstaigose draudžiamu turėti mobiliuoju telefonu.

Teismui perduotoje byloje R.K. pareikšti kaltinimai ne tik dėl narkotinių medžiagų siuntimo į Marijampolės, bet ir į Pravieniškių pataisos namus.

Įtariama, kad moteris namuose laikė paketą su amfetaminu ir, jį įsiuvusi į drabužius kartu su kitais daiktais, išsiuntė į minėtą įkalinimo įstaigą, nurodydama išgalvotus ir tikrovės neatitinkančius siuntėjo duomenis.

A.Š., kalinčiam Marijampolės pataisos namuose, pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti narkotinėmis medžiagomis. Kaltinamasis laukė brolio jam siunčiamų psichotropinių medžiagų, tačiau šios nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo nepriklausančių aplinkybių – laišką su impregnuotomis psichotropinėmis medžiagomis rado ir paėmė pataisos namų pareigūnai.

Ketvirtas kaltinamasis – E.T., atliekantis bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, taip pat kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis, iš anksto susitaręs su interesuotais asmenimis, įsigijo amfetamino, kurį per nieko neįtariančius asmenis perdavė kitam nuteistajam.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus ir kratas įtariamojo namuose, pareigūnai rado ir kitų narkotinių medžiagų – kanapių, todėl jam kaltinimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti Baudžiamojo kodekso 260 straipsnis numato laisvės atėmimą nuo dviejų iki aštuonerių metų.

BK 259 straipsnis, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.