Vilniaus rajone policijos rėmėjas iš girto vairuotojo sulaukė smūgių: pareigūnui teko panaudoti ginklą ir ašarines dujas

Sekmadienio popietę Vilniaus rajone girtas vairuotojas nurodymams nė neketino paklusti. Pareigūnui teko panaudoti ginklą ir ašarines dujas.

Vilniaus rajone policijos rėmėjas iš girto vairuotojo sulaukė smūgių: pareigūnui teko panaudoti ginklą ir ašarines dujas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus rajone policijos rėmėjas iš girto vairuotojo sulaukė smūgių: pareigūnui teko panaudoti ginklą ir ašarines dujas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 10:46 AM

Rugsėjo 4 d. apie 14 val. 23 min. Vilniaus rajone, Karklėnų kaime, buvo sustabdyto patikrinti automobilio „Volkswagen Vento“ vairuotojas (gim. 1980 m.).

Vyras vengė girtumo patikrinimo, nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų bei jiems priešinosi aktyviais veiksmais.

Naujienų portalas lrytas.lt sužinojo Vilniaus apskrities VPK, kad minėto automobilio vairuotojas nepakluso pareigūno prašymui užgesinti automobilio variklį. Kartu su pareigūnu buvęs policijos rėmėjas, supratęs, kad vyras nurodymų nė neketina vykdyti, bandė pats užgesinti vyro vairuojamo automobilio variklį, tačiau agresyviai nusiteikęs vairuotojas jam sudavė kelis smūgius ir ėmė važiuoti.

Važiuojant automobiliui policijos rėmėjas dar buvo jo viduje. Pavažiavus maždaug 15 metrų policijos rėmėjas iškrito iš automobilio ir atsidūrė ant važiuojamosios kelio dalies.

Tačiau vairuotojo bandymas pabėgti iš įvykio vietos nebuvo sėkmingas.

Kaip praneša vieninė policija, Vilniaus apskrities VPK pareigūnas iš tarnybinio šaunamojo ginklo iššovė vieną šūvį į pažeidėjo automobilį.

Galiausiai panaudojus specialiąsias priemones, antrankius ir ašarines dujas, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.