Pasieniečiams įkliuvo dar vienas kartvelas su suklastotu vairuotojo pažymėjimu

Suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą Kalvarijos pasieniečiams pateikęs Sakartvelo pilietis uždarytas į areštinę. Prieš dvi savaites ten pat atsidūrė ir du jo tautiečiai, irgi turėję suklastotus vairuotojų pažymėjimus.

 Pasieniečiams įkliuvo dar vienas kartvelas su suklastotu vairuotojo pažymėjimu.<br>VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo dar vienas kartvelas su suklastotu vairuotojo pažymėjimu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 2:18 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, kad šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Toyota Prius“ lenkiškais numeriais. Vairuotojas, 32-ejų Sakartvelo pilietis, be kitų dokumentų, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad tai, įtariama, yra klastotė.

VSAT pareigūnai kartvelą sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

„Toyota Prius“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Panašų atvejį Kalvarijos pasieniečiai nustatė ir prieš dvi savaites. Tuomet jie tikrino į Lenkiją beišvažiuojančio automobilio „Mazda 6“ lietuviškais numeriais vairuotojo, 32-ejų Sakartvelo piliečio dokumentus. Jo pateiktas Sakartvelo vairuotojo pažymėjimas irgi buvo klastotė.

Kartu vykęs vairuotojo tautietis, 54 metų keleivis, turėjo Rusijos vairuotojo pažymėjimą. Kaip išsiaiškino Kalvarijos pasieniečiai, šis dokumentas taip buvo suklastotas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, užsieniečiai uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.