Tikrindami uogautojus, aplinkosaugininkai sulaikė 10 neteisėtai sieną kirtusių migrantų

Tikrindami uogautojus, Alytaus aplinkosaugininkai sulaikė 10 neteisėtai Lietuvos sieną iš Baltarusijos kirtusių migrantų.

 Tikrindami uogautojus, aplinkosaugininkai sulaikė 10 neteisėtai sieną kirtusių migrantų.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Tikrindami uogautojus, aplinkosaugininkai sulaikė 10 neteisėtai sieną kirtusių migrantų.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-12 16:29

Kaip pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, patikrinimai buvo vykdomi Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate.

„Čepkelių pelkėje, šalia Užuožerės miško, buvo pastebėti per pelkę (kur draudžiama lankytis) einantys asmenys. Iš toli pamatę tarnybinius automobilius, jie bandė slėptis“, – teigiama pranešime.

Anot aplinkosaugininkų, pradėjus paiešką, sulaikyta 10 asmenų, kirtusių Lietuvos ir Baltarusijos sieną ir apie septynis kilometrus ėjusių pelke.

„Asmenys paaiškino, kad iš Baltarusijos keliauja į Vokietiją ir žino, kad valstybės sieną perėjo neteisėtai“, – nurodoma pranešime.

Gavę aplinkosaugininkų pranešimą, į įvykio vietą nedelsdami atvyko Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai (VSAT).

Kaip BNS informavo pasieniečių atstovas Giedrius Mišutis, visi šie užsieniečiai buvo apgręžti atgal į Baltarusijos teritoriją.

„Trys migrantai prisistatė Tadžikistano, kiti – Afganistano piliečiais“, – sakė VSAT atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.