Parduoti „Porsche“ į Marijampolę atvaręs vilnietis pateko į 5 banditų rankas: paaiškėjo, kas dėjosi tą dieną

Automobilį parduodantis vilnietis pats nutarė prekę nugabenti Marijampolėje gyvenančiam pirkėjui, tačiau pakliuvo į nusikaltėlių paspęstus spąstus. Vyras buvo sumuštas ir apiplėštas.

Parduodamą „Porsche Panamera 4“ automobilį vilnietis atvairavo į Marijampolę, kur jo jau laukė penki užpuolikai.<br>123rf nuotr.
Parduodamą „Porsche Panamera 4“ automobilį vilnietis atvairavo į Marijampolę, kur jo jau laukė penki užpuolikai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-13 07:47

Į sostinės policiją atskubėjęs 44 metų vilnietis pareigūnams papasakojo istoriją, primenančią nepriklausomybės pradžioje siautėjusių nusikaltėlių gaujų laikus.

Savo mašiną parduoti norėjusį vilnietį užpuolė penkių vyriškių gauja, kuri ne tik pagrobė apie 55 tūkst. eurų kainuojantį nukentėjusiojo automobilį „Porsche Panamera 4“, bet ir privertė jį pasirašyti raštelį, esą tai ne jis nukentėjo nuo banditų, o atvirkščiai – yra jiems skolingas.

Atsiviliojo į Marijampolę

Kaip policijos pareigūnams pasakojo nukentėjusysis, apie tai, kad parduoda savo automobilį, jis paskelbė internete.

Būsimo pirkėjo ilgai laukti nereikėjo. Rugsėjo 5 dieną 19 val. 06 min. telefonu paskambino asmuo ir pareiškė susidomėjęs jo parduodama mašina.

Pirkėjui, kaip pasakojo nukentėjusysis, viskas tiko – ir automobilio modelis, ir jo pagaminimo metai – 2015-ieji, ir už jį prašoma kaina.

Buvo sutarta, kad pirkėjas pats pristatys automobilį į Marijampolę, kur gyvena būsimas pirkėjas, ir ten sutvarkys visus pirkimo bei pardavimo dokumentus.

Vyrą užpuolė penkiese

Savo žodžio vilnietis laikėsi.

Kaip ir buvo sutarta, rugsėjo 8 dieną 8 val. 50 min. jis atvyko prie vieno Vasaros gatvėje esančio namo, tačiau vietoj geranoriško pirkėjo išvydo penkis agresyviai nusiteikusius vyrus.

„Jie iškart prišoko prie manęs ir ėmė mušti. Kiek tiksliai kuris smūgių sudavė ir kiek kartų man iš viso buvo trenkta, pasakyti negaliu“, – pareiškime policijai rašė nukentėjusysis.

Kaip reikiant apdaužę automobilio pardavėją vyrai jį jėga pabandė įsodinti į kieme stovintį automobilį „Volkswagen Golf“, tačiau net ir penkiems to padaryti nepavyko, nes vyras smarkiai priešinosi.

Liko be mašinos ir pinigų

Tada užpuolikai sumąstė kitą planą. Vilniečiui buvo liepta sėsti į savo automobilį, tiesa, ne prie vairo, į priekinę keleivio sėdynę, o prie vairo įsitaisė vienas užpuolikų – tas pats, su kuriuo vilnietis bendravo telefonu dėl automobilio pardavimo ir kurį vienintelį iš visos kompanijos šiek tiek pažinojo.

„Jis man grasino, keikėsi, todėl paklusau“, – pasakojo vilnietis.

Abiem vyrams įsėdus į automobilį, apsimetėlis pirkėjas, kuriam, pasak nukentėjusiojo, yra 49 metai, nusivežė jį į savo namus. Ten davė rašiklį, pakišo popieriaus lapą ir liepė pasirašyti paskolos raštelį, kuriame teigiama, kad vyras esą skolingas marijampoliečiui už kažkada iš jo pirktą automobilį.

Kai vilnietis paskolos raštelį pasirašė, tariamas pirkėjas jam pareiškė, jog automobilis „Porsche Panamera 4“ lieka pas jį, o pirkėjas tegul išsinuomoja „CityBee“ automobilį ir grįžta į Vilnių ieškoti pinigų.

Pasak nukentėjusiojo, plėšikas jį iš savo namų išvarė kaip stovintį, neleido pasiimti nei automobilyje likusių daiktų, nei piniginės, kurioje buvo 1200 eurų.

Pradėjo tyrimą dėl plėšimo

Šiaip ne taip pasiekęs Vilnių vyras iš karto nuskubėjo į policijos komisariatą, kur pareigūnams išklojo visą istoriją.

Automobilio pardavėjas teigia, kad nusikaltėlių jam padaryti nuostoliai siekia 61 tūkst. 200 eurų.

Dėl didelės vertės turto plėšimo Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kadangi nukentėjęs vyras vieną plėšiką pažįsta, žino, kur jis gyvena, policijos pareigūnai neabejoja, kad vilnietį nuskriaudę asmenys bus surasti.

Už šį nusikaltimą jiems gresia laisvės atėmimo bausmės nuo dvejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.