Kauno teisėjos sūnų išgarsino ne tik pergalės ringe: kikbokso čempionas pasuko kruvinais mafijos takais

Buvusios Kauno teisėjos Reginos Agrbos sūnus, Lietuvos kikbokso čempionas Rolandas Agrba anksčiau buvo teistas už organizuotos nusikaltėlių gaujos subūrimą, aukos pagrobimą, nelegalių šaudmenų laikymą, moters sumušimą beisbolo lazda, o dabar teisiamųjų suole jis atsidūrė dėl verslininko reketo ir neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis. Kompiuteriais prekiaujantis firmos vadovas atskleidė šokiruojančias detales, kaip teisėjos atžala reikalavo iš jo pinigų, bauginimus „užtvirtindamas“ dūriu šratinuku į skruostą.

 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br>Lrytas.lt koliažas
 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br>Lrytas.lt koliažas
 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br>Bushido.lt nuotr.  
 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br>Bushido.lt nuotr.  
 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.  
 Buvusios teisėjos sūnus R.Agrba jau ne pirmą kartą atsiduria teisiamųjų suole. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 4:58 PM, atnaujinta Dec 22, 2022, 7:34 PM

Kauno apygardos teismas trečiadienį atvertė bylą, kurioje kartu su 42 metų daugkartiniu kovinės savigynos varžybų čempionu bei prizininku R.Agrba teisiama 41 metų sostinės gydytoja Laura Lopšaitienė – pasak prokurorų, jis neteisėtai iš šios medkės įgijo psichotropinius vaistus.

Smulkaus verslo atstovas prisiminė, kaip 2020 metų rugsėjo 19 dieną sportininkas pakvietė jį susitikti Alytaus parke, kur pareiškė, kad jiedu turi bendrą problemą, ir tai problemai išspręsti reikia pinigų.

Pasak nukentėjusiojo, po dviejų dienų teisėjos sūnus atvyko į jo darbovietę ir pareikalavo duoti 5 tūkst. eurų.

Žiauriai sudaužė verslininką

Verslininko tvirtinimu, užpuolikas sudavė jam smūgius į veidą, galvą, krūtinę ir juosmenį, po to sugriebė rankomis už kaklo, pargriovė ant grindų ir ėmė ją smaugti, dūrė šratinuku į dešinį skruostą. Prieš išeidamas užpuolikas davė 4 dienų terminą.

Anot alytiškio, R.Agrba vis kalbėjo apie kažkokius reikalus, problemas ir jų „sprendimo būdą“ nors jis su buvusios teisėjos sūnumi nebuvo turėjęs jokių reikalų. Jiedu tik buvo pažįstami.

Rugsėjo 25 dieną verslininkas teigė išgirdęs iš R.Agrbos žodžius, kurie privertė jį sunerimti ir dėl artimųjų saugumo – pašnekovas pareiškė žinantis, kur gyvena firmos savininkas, ėmė kalbėti apie jam artimą moterį. Pokalbio metu R.Agrba nusileido iki 2 tūkst. eurų.

Pastarajam išėjus, verslininkas po kurio laiko nuvyko į policiją ir parašė pareiškimą. Kikbokso čempionas parodymų duoti nesutiko, tačiau pareiškė, jog savo kaltės nepripažįsta. Kauno apygardos teisme jis sutiko būti apklausiamas tik po kitų bylos dalyvių apklausų.

R.Agrba į teisėsaugos akiratį pakliuvo ir dėl psichotropinių vaistų, kuriuos tyrėjų duomenimis, jam asmeniniams poreikiams prie poliklinikos davė gydytoja L.Lopšaitienė. Teisėjos sūnui pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis, o medikei – dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.

Gauja kankino aukas

Su nusikalstamu pasauliu sietas R.Agrba dar 2014 metų gruodžio 30 dieną išgirdo Varėnos rajono apylinkės teismo nuosprendį – teisėjos sūnus buvo pripažintas kaltu dėl organizuotos nusikalstamos grupės subūrimo, viešosios tvarkos pažeidimo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, neteisėto laisvės atėmimo ir nelegalaus šaudmenų laikymo. Šioje byloje jam buvo pareikšti kaltinimai ir dėl moters daužymo lazda.

Kartu su R.Agrba buvo teisiami 13 gaujos narių, kurių dauguma yra iš Alytaus. Tyrėjų duomenimis, teisėjos atžalos suburta grupuotė tris vyrus buvo nuvežusi į mišką. Vienai aukų miške ir garaže buvo suduota ne mažiau 45 smūgių pagaliu, plaktuku ir kitais įrankiais.

Tiesa, belangės tąsyk R.Agrbai pavyko išvengti – teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimą, bausmę atidedant 2 metams ir 6 mėnesiams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.