Vilniaus policija aptiko, įtariama, suklastotų euro padėklų

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos apie galbūt disponuojamas ir remontuojamas EPAL prekės ženklo klastotes – euro paletes, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.

Padirbti eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Padirbti eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-16 22:13

Kaip skelbia policija, teismo sprendimu rugsėjo 8 dieną policijos pareigūnai atliko poėmį vienoje Naujininkuose įsikūrusioje įmonėje – per jį paimta 272, įtariama, suklastoti euro padėklai su EPAL prekės ženklu bei 943 euro padėklų dalių su EPAL prekės ženklu, skirtu euro padėklų gamybai.

EPAL išduoda licencijas tik kruopščiai patikrintiems gamintojams ir juos remontuojantiems. Pastarieji turi atitikti nuolat vykdomus nepriklausomus kokybės vertinimus, kuriuos atlieka išorinė įmonė (Bureau Veritas, China Certification & Inspection Group CCIC).

Būtent šį įmonė leidžia EPAL užtikrinti pastoviai aukštą įprastų ir dėžinių padėklų kokybę visame pasaulyje. Bet kas savarankiškai tokių padėklų remontuoti, o tuo labiau klastoti – neturi teisės.

Įmonei gresia atsakomybė už svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimą.

Baudžiamojo kodekso 204 straipsnis numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo didelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė didelės žalos, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo nedidelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė žalos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.