Du žmones Lentvaryje mirtinai subadęs žudikas rado kam suversti kaltę: beveik 100 kartų smeigė peiliu

Lentvaryje (Trakų r.) du žmones nužudęs ir vieną sunkiai sužalojęs Sergejus Adamovičius visiškai prisipažįsta kaltas dėl įvykdytų nusikaltimų, tačiau kodėl išgertuvių įkarštyje griebė peilį ir puolė badyti žmones, pasakyti negali, nes neprisimenąs.

 Lentvaryje (Trakų r.) du žmones nužudęs ir vieną sunkiai sužalojęs Sergejus Adamovičius visiškai prisipažįsta kaltas dėl įvykdytų nusikaltimų, tačiau kodėl išgertuvių įkarštyje griebė peilį ir puolė badyti žmones, pasakyti negali, nes neprisimenąs.<br> Lrytas.lt koliažas
 Lentvaryje (Trakų r.) du žmones nužudęs ir vieną sunkiai sužalojęs Sergejus Adamovičius visiškai prisipažįsta kaltas dėl įvykdytų nusikaltimų, tačiau kodėl išgertuvių įkarštyje griebė peilį ir puolė badyti žmones, pasakyti negali, nes neprisimenąs.<br> Lrytas.lt koliažas
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaltinamasis S.Adamovičius pripažįsta, kad dėl visko kaltas alkoholis, kuris prieš tragediją liejosi kone upeliais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kaltinamasis S.Adamovičius pripažįsta, kad dėl visko kaltas alkoholis, kuris prieš tragediją liejosi kone upeliais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 11:16 AM, atnaujinta Jan 24, 2023, 9:57 PM

„Kalčiausias yra alkoholis“, – taip pagrindinę savo padarytų nusikaltimų priežastį įvardijo Lentvaryje gyvenęs 48 metų S.Adamovičius.

Vilniaus apygardos teismas vyrą teisia dėl sausio 8-osios vėlų vakarą įvykdytų dviejų žmogžudysčių ir pasikėsinimo nužudyti 76 metų moterį.

Mirė ir trečia auka

S.Adamovičius savo sugėrovus mušė ir badė peiliu.

Vėliau buvo nustatyta, kad 55 metų Irinai Jackevič į įvairias kūno vietas, taip pat ir į veidą žudikas peiliu smeigė net 72 kartus, jos sugyventiniui 57-erių Michailui Giršanovui – 8 kartus, o 76 metų Irinai Giršanovai – 12 kartų.

Sugyventinių pora nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje, o I.Giršanovai pavyko išgyventi. Vis dėlto su savo sūnaus žudiku moteris teisme nesusitiko.

Balandžio 14 dieną sunkią operaciją ištvėrusi I.Giršanova buvo rasta negyva Šv.Roko ligoninės, kurioje buvo gydoma dėl patirto psichinio sukrėtimo ir plaučių uždegimo, tualete.

Vaikus iškeitė į alkoholį

Nukentėjusiais pripažinti nužudytų žmonių vaikai teisme pasakojo, kad problemų dėl alkoholio jų šeimose būta ir anksčiau.

Pasak M.Giršanovo vaikų Viktorijos ir Dionio, jų tėvai išsiskyrė maždaug prieš dešimtmetį.

Jaunėlė Viktorija liko gyventi su mama, o vyresnysis Dionis persikraustė su tėvu į netoliese gyvenusių senelių butą, kuriame šių metų žiemą ir įvyko nusikaltimas.

Pasak D.Giršanovo, jis kartu su tėvu ilgai negyveno. Šis nuolat gerdavo, todėl jaunuolis netrukus sugrįžo pas mamą ir su tėvu matydavosi retai.

Panašiai pasakojo ir dabar devyniolikametė V.Giršanova.

„Bandžiau su tėvu bendrauti, lankydavau jį, ateidavau išgerti arbatos, bet supratau, kad jam mūsų nereikia. Jis pasirinko ne savo vaikus, o alkoholį“, – kalbėjo V.Giršanova.

Buto dalį pardavė už skolas

Visą šį laiką tėvas vaikams nemokėjo alimentų, tad, susikaupus nemažai sumai, buvusi M.Giršanovo žmona kreipėsi į antstolius, tačiau šie ilgą laiką tik skėsčiojo rankomis: pinigų išieškoti negalime, nes vyras niekur nedirba ir neturi jokių pajamų.

Viltis atgauti skolą iš M.Giršanovo atsirado tik prieš porą metų, kai mirė jo tėvas ir M.Giršanovas tapo ketvirtadalio buto Vytauto gatvėje savininku.

Antstoliai vyro dalį iškart areštavo, o paskui pardavė jį aukcione Robertui Redkui.

Naujasis mažyčio kambarėlio savininkas bute gyventi net nesiruošė, todėl visai apsidžiaugė, kai praėjusių metų pabaigoje jo geras pažįstamas pranešė naujieną: „Turiu tau nuomininką.“

Juo pasirodė esąs S.Adamovičius, kurį jo pažįstamas pažinojo apie 10 metų ir gyveno jam priklausiusio bendrabučio kambaryje.

„Šiame kambaryje gyventi negalėjau, nes per Naujuosius metus susipykau su sugyventine Kornelija Aksenaityte ir policija man skyrė kardomąją priemonę – uždraudė prie jos artintis per 100 metrų.

Todėl paprašiau pažįstamo, kad jis man rastų naują butą“, – persikraustymą į naujus namus prisiminė S.Adamovičius.

Kartu gyveno neilgai

Pasak teisiamojo, į butą, kuriame jau gyveno I.Giršanova, M.Giršanovas ir šio sugyventinė I.Jackevič, jis persikraustė sausio 5 dieną.

Nors policija jam buvo uždraudusi artintis prie K.Aksenaitytės, vyras jau buvo susitaikęs su buvusia sugyventine, todėl, nepaisydamas draudimų, apsigyveno kartu su ja.

„Dvi dienas viskas buvo gerai, aš išeidavau į darbą, dirbau statybose, Kornelija likdavo namuose“, – pasakojo S.Adamovičius.

Sausio 8-osios rytą viskas vyko taip pat. S.Adamovičius išėjo dirbti, o po darbo paskambino K.Aksenaitytei ir susitarė su ja susitikti prie „Maximos“ parduotuvės. Abu nusipirko maisto, 0,7 litro degtinės ir grįžo namo. Čia užkando, išgėrė degtinės. „Į savo kambarį pakvietėme ir močiutę, nes ji viena sėdėjo virtuvėje. Ji irgi išlenkė porą taurelių“, – nusikaltimo priešistorę bandė prisiminti S.Adamovičius.

Alkoholis liejosi upeliais

Kai atsineštas degtinės butelis baigėsi, S.Adamovičius sulakstė į parduotuvę ir nupirko dar litrą. Šįkart degtinės buvo pasiūlyta ir M.Giršanovui su I.Jackevič.

„Gėrėme jų kambaryje. Kai mano atsineštas litras baigėsi, daviau Michailui pinigų, jis nuėjo į „Maximą“, nupirko dar litrą, gėrėme toliau, bet ir vėl pritrūkome. Buvo jau po 20 valandos, tad su M.Giršanovu nuėjome į „tašką“, nusipirkome dar litrą degtinės ir du bambalius alaus, kuriuos pakeliui išgėrėme.

Sugrįžome namo, ir daugiau aš nieko neprisimenu“, – sakė S.Adamovičius.

Dėl girtumo prarado atmintį

Į klausimą, kodėl S.Adamovičius griebė peilį ir subadė tris žmones, tikslaus atsakymo iki šiol nėra.

Po sužalojimų išgyvenusi I.Giršanova šio įvykio beveik neprisiminė, o vienintelė viską savo akimis mačiusi K.Aksenaitytė apie žmogžudystes pasakojo labai miglotai, bylą nagrinėjant teisme išvis atsisakė liudyti.

Policijai K.Aksenaitytė teigė, kad kilus konfliktui ji esą buvo duše. Išėjusi iš jo bandė tramdyti S.Adamovičių, bet pati nuo jo gavo smūgį į veidą, prarado sąmonę, o atsipeikėjusi pamatė, kaip jos sugyventinis koridoriuje peiliu bado I.Jackevič. Moteris išbėgusi pas kaimynus šauktis pagalbos, bet šie jai ilgą laiką neatidarė durų. Kai pagalbą pavyko prisikviesti, bute buvo jau ne vienas, o du lavonai ir sunkiai sužeista pensininkė.

„Konfliktas kilo dėl M.Giršanovo sugyventinės, ji įžeidė Sergejų“, – konflikto pradžios nemačiusi K.Aksenaitytė vertė kaltę žuvusiajai.

Kiek tą vakarą į alkoholio matuoklį įpūtė K.Aksenaitytė, teisme paskelbta nebuvo, tačiau aišku, kad visi puotos dalyviai buvo girti.

Sulaikytam S.Adamovičiui buvo nustatytas 2,18 promilės girtumas, o nužudyto M.Giršanovo kraujyje rastos net 4,61 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.