Į teisiamųjų suolą sės kvaišalų iš Jungtinės Karalystės gabenimu bei jų platinimu kaltinami šiauliečiai

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, jų gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaudmenimis ir kitų nusikalstamų veikų. Kaltinimai pareikšti trims šiauliečiams – D.P., V.V. ir T.R.

Į teisiamųjų suolą sės kvaišalų iš Jungtinės Karalystės gabenimu bei jų platinimu kaltinami šiauliečiai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į teisiamųjų suolą sės kvaišalų iš Jungtinės Karalystės gabenimu bei jų platinimu kaltinami šiauliečiai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 2:10 PM, atnaujinta Sep 20, 2022, 2:14 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad dabar jau 32-ejų šiaulietis D.P., gyvendamas Jungtinėje Karalystėje, galimai vykdė nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą šias medžiagas platinti bei jų kontrabanda.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 metų pradžioje kaltinamasis D.P., įtariama, suorganizavo neteisėtą didelio kiekio narkotinių medžiagų – daugiau nei 1,3 kg kanapių (antžeminių dalių) – gabenimą, laikymą, platinimą bei jų kontrabandą į Lietuvos Respubliką. Manoma, kad D.P. vadovavo šioms nusikalstamoms veikoms, į jas įtraukdamas dar du šiauliečius – 38-erių T.R. ir 61-erių V.V.

Remiantis bylos duomenimis, D.P. susitarė su vienoje krovinių pervežimo įmonėje dirbusiu vairuotoju V.V. iš Jungtinės Karalystės kontrabanda pargabenti siuntinį su galimai narkotinėmis medžiagomis. Turimais duomenimis, neteisėtą siuntinį V.V. tolimesniam gabenimui, laikymui ir platinimui perdavė trečiam bylos kaltinamajam – T.R. Pastarasis, nugabenęs minėtą siuntinį į negyvenamą sodybą Šiaulių rajone, buvo sulaikytas policijos pareigūnų. T.R. automobilio apžiūros metu buvo rastas ir paimtas neteisėtai gabentas paketas su dideliu kiekiu kanapių.

Tęsiant tyrimą, atliktų kratų metu pareigūnai T.R. naudojamame garaže ir gyvenamojoje vietoje rado 5 kapsules su psichotropine medžiaga – tetrahidrokanabinoliu bei neteisėtai laikomą šovinį. Dar 2 neteisėtai laikomus šovinius ir padirbtą 100 eurų nominalo banknotą pareigūnai aptiko ir D.P. bute.

D.P. ir T.R. su jiems pareikštais kaltinimais sutiko iš dalies, V.V. savo kaltę neigia.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.