Keturi girti vyrai Kuršių mariose kateriu įplaukė į Rusijos teritoriją – sulaikyti vos tik grįžo

Kuršių mariose keturi neblaivūs lietuviai kateriu kirto sieną įplaukdami į Rusijos pusę. Netrukus į Lietuvos teritoriją grįžusius pažeidėjus sulaikė atskubėję Neringos pasieniečiai.

 Keturi girti vyrai Kuršių mariose kateriu įplaukė į Rusijos teritoriją – sulaikyti vos tik grįžo.<br> VSAT nuotr.
 Keturi girti vyrai Kuršių mariose kateriu įplaukė į Rusijos teritoriją – sulaikyti vos tik grįžo.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 2:10 PM, atnaujinta Sep 22, 2022, 2:13 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad kateriu, kaip vėliau nustatė VSAT pareigūnai, plaukė du neringiškiai ir du mažeikiškiai. Jie prie Kuršių mariose einančios valstybės sienos priplaukė nuo Ventės. Pramogautojus VSAT Pagėgių rinktinės Neringos užkardos pareigūnai užfiksavo sienos kontrolės priemonėmis. Reaguoti nedelsiant buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“.

VSAT pareigūnai bandė radijo ryšiu susisiekti su pastebėta įgula, tačiau atsakymo nesulaukė. Plaukiojimo priemonė kirto valstybės sieną į Rusijos pusę ir netrukus grįžo atgal į Lietuvą, kur buvo sulaikyta pasieniečių. Paaiškėjo, kad į Rusijos pusę įplaukė du Neringos ir du Mažeikių gyventojai, kuriems yra nuo 48 iki 65 metų.

Pasieniečiai iškart pamatė, kad vyrai neblaivūs. Į Nidos uostą iškviesti policininkai jiems nustatė girtumus nuo 0,98 iki 1,83 prom. Mažiausiai apgirtęs buvo katerį valdęs jo savininkas neringiškis.

VSAT pareigūnai visus keturis vyrus apklausė ir atlikę visus formalumus vėliau paleido. Nagrinėjama visa su įvykiu susijusi medžiaga ir sprendžiama, ar dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėti ikiteisminį tyrimą, ar siena pažeista dėl neatsargumo užsitraukiant administracinę atsakomybę.

Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo yra baudžiama administracine tvarka, o pažeidėjams gresia bauda nuo 70 iki 140 eurų. Paaiškėjus, kad toks nusižengimas padarytas tyčia, už jo padarymą atsakomybė numatyta Baudžiamajame kodekse. Tai yra bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Priėmus procesinį sprendimą bus įvertinti ir pažeidėjų veiksmai ant vandens: atsisakymas sustabdyti plaukiojimo priemonę, jos valdymas esant neblaiviam. Tai – sunkinančios aplinkybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.