Marijampolėje dėl narkotikų nuteisti du kaliniai – įkliuvo kalėdami dėl kitų nusikaltimų

Marijampoles prokurorės argumentai įtikino Kauno apygardos teismą – A.A. bei R.M. nuteisti dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Abu nuteistieji – jau atliekantys laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose. Jiems teismas skyrė 15 ir 17 metų laisvės atėmimo bausmes.

Marijampolėje dėl narkotikų nuteisti du kaliniai – įkliuvo kalėdami dėl kitų nusikaltimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Marijampolėje dėl narkotikų nuteisti du kaliniai – įkliuvo kalėdami dėl kitų nusikaltimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-22 14:06, atnaujinta 2022-09-22 14:10

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bausmę Marijampolės pataisos namuose atliekantis A.A. iš kito nuteistojo R.M. neteisėtai įgijo draudžiamų turėti daiktų. Pataisos namų teritorijoje jis įgijo paketėlį, kurio viduje buvo dar 7 pakuotės su narkotine medžiaga – metadonu.

Pareigūnai pastebėjo, jog nuteistasis laiptinėje nuo radiatoriaus pasiėmė neaiškų daiktą ir laikė jį sugniaužęs rankoje. Jiems nusivedus A.A. į kratų kambarį, nuteistasis paketėlį bandė nepastebimai įsidėti į burną, tačiau radinys atsidūrė pareigūnų rankose. Vėliau, atliekant kratą patalpose, kur gyveno A.A., buvo rasta dar 11 paketų su kvaišalais, jie buvo slepiami nuotolinio valdymo pultelyje, o pačiame televizoriuje pareigūnai aptiko ir įvairių ryšio priemonių – interneto modemą, telefoną, SIM korteles.

Kitas šios bylos teisiamasis – R.M., buvo kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Nuteistasis nesutiko su jam pareikštais kaltinimais ir neprisipažino dėl narkotinių medžiagų platinimo. Abu nuteistieji laikėsi versijos, jog buvo perduotos ne narkotinės medžiagos, o SIM kortelė, už kurią R.M. prašė trijų pakelių cigarečių.

Kauno apygardos teismas abu teisiamuosius pripažino kaltais. A.A. pripažintas kaltu pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Subendrinus šią bausmę su anksčiau paskirtomis, A.A. paskirta galutinė bausmė – 15 metų laisvės atėmimo.

Kitas teisiamasis R.M. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Subendrinus bausmes, jam paskirta galutinė 17 metų laisvės atėmimo bausmė bei 230 MGL (10 580 eurų) dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.