Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įkalinimo įstaigoje – griežta bausmė

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro baigtame ikiteisminiame tyrime priimtas teismo nuosprendis – asmenims skirtos griežtos bausmės dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti. Byloje tirti 7 epizodai, visi jie susiję su narkotikų platinimu Marijampolės pataisos namuose.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įkalinimo įstaigoje – griežta bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įkalinimo įstaigoje – griežta bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 2:08 PM, atnaujinta Oct 3, 2022, 2:14 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, kaltinamasis M.M., 2020 metais atlikinėdamas laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namų Kybartų padalinyje, subūrė bendrininkų grupę su pagrindiniu vykdytoju T.M. bei P.E. ir organizavo narkotinių medžiagų neteisėtą įsigijimą, gabenimą bei platinimą. Veikiant pagal šią nusikalstamą schemą, M.M. į įkalinimo įstaigą siuntėsi narkotines bei psichotropines medžiagas – heroiną bei lapus, impregnuotus psichotropinėmis medžiagomis.

Kaltinamasis P.E. buvo kaltinamas dėl dviejų nusikalstamų veikų epizodų, kai T.M. iš asmenų įgijo narkotines medžiagas ir liepė šiam išsiųsti, o pagrindiniai nusikalstamos grupuotės kaltinamieji M.M. ir T.M. – dėl septynių veikų.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamieji, siekdami būti nesusekti, siuntinius siuntė išgalvotais vardais, o narkotines medžiagas kruopščiai slėpė – heroino miltelius įsiuvo į drabužius, o lapus, impregnuotus psichotropinėmis medžiagomis, siuntė kaip laiškus arba kaip iškarpytas širdeles. Tačiau nei viena nelegali siunta gavėjo taip ir nepasiekė – visas jas surado ir paėmė pataisos namų darbuotojai.

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro siūlomai bausmei. Anksčiau 10 kartų teistas M.M. ir 12 kartų teistas T.M. pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Subendrinus bausmes, M.M. paskirta galutinė septynerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, T.M. – šešerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamoji byla trečiojo kaltinamojo P.E. atžvilgiu buvo nutraukta dėl jo mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business