Migrantas ne tik neteisėtai bandė sprukti iš Lietuvos, bet ir naudojosi pagrobtu dokumentu

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė maršrutiniu autobusu iš Lietuvos bandžiusį išvykti Kongo pilietį, pateikusį kito asmens belgišką dokumentą.

 Migrantas ne tik neteisėtai bandė sprukti iš Lietuvos, bet ir naudojosi pagrobtu dokumentu.<br>VSAT nuotr.
 Migrantas ne tik neteisėtai bandė sprukti iš Lietuvos, bet ir naudojosi pagrobtu dokumentu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-05 16:35

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), antradienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijoje registruotą maršrutinį autobusą Ryga – Berlynas.

Keleivių dokumentų kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vieno vyro pateikta Belgijos piliečio asmens tapatybės kortelė. Netrukus paaiškėjo, kad kitam asmeniui išduotu dokumentu bandė pasinaudoti 28-erių Kongo pilietis. Jis kaip neteisėtas migrantas šiuo metu gyveno VSAT Užsieniečių registracijos centre Kybartuose. Užsieniečio judėjimo teisė nebuvo apribota ir jis legaliai iš centro galėjo išeiti 24 val., tačiau būti galėjo tik Lietuvos teritorijoje. Kaip paaiškėjo, migrantas susiruošė iš jos pasprukti.

Kalvarijos pasieniečiai kongietį išlaipino iš autobuso, sulaikė ir laikinai patalpino Kalvarijos pasienio užkardoje. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento pagrobimo ir pagrobtojo panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Migrantui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.