Į kriptovaliutas investuoti panori šiaulietė sukčiams atidavė 16,7 tūkst. eurų

„Facebook“ socialiniame tinkle rastu reklaminiu straipsniu apie galimybę greitai praturtėti investuojant į kriptovaliutas susigundžiusi 57 metų šiaulietė liko prie suskilusios geldos.

Į kriptovaliutas investuoti panori šiaulietė sukčiams atidavė 16,7 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Į kriptovaliutas investuoti panori šiaulietė sukčiams atidavė 16,7 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-06 09:45, atnaujinta 2022-10-06 16:05

Į sukčių pinkles patekusi moteris per pora savaičių neteko savo santaupų. Į policiją kreipusis šiaulietė nurodė, kad aferistai iš jos išviliojo ir pasisavino 16 tūkstančių 727 eurus.

Panoro greitai praturtėti

Pasak nukentėjusiosios, ji prieš kelias savaites naršydama feisbuke atkreipė dėmesį į pasiūlymą užsidirbti daug pinigų net neišeinant iš namų.

Smalsumo vedina moteris paspaudė šio reklaminio pranešimo nuorodą ir buvo nukreipta į kitą internetinę svetainę, kur užpildė anketą. Ją pildydama šiaulietė turėjo nurodyti savo duomenis.

Kitą diena moteris sulaukė „finansų konsultanto“ skambučio.

Rusiškai kalbėjęs vyras pasveikino šia finansiškai „perspektyvia“ veikla susidomėjusią šiaulietę ir nurodė, ko reikia norint pradėti „pelningas investicijas“.

Paklausė „konsultanto“ patarimų

Pirmiausia moteris turėjo atsisiųsti ir savo kompiuteryje įdiegti programą leidžiančią prie prisijungti prie jos kompiuterio ir jį valdyti nuotoliniu būdu.

Po to šiaulietės buvo paprašyta atsidaryti banko sąskaitą ir pervesti pervesti į ją pinigų. Paklausiusi patarimo moteris į sąskaitą pervedė 4 tūkstančius eurų.

Pervedus pinigus „konsultantas“ moteriai patarė sąskaitą dar labiau papildyti, nes tokiu būdu bus galima užsidirbti daugiau pinigų.

Norėdama užsidirbti šiaulietė tūkstantinėmis sumomis sąskaitą pildė dar tris kartus.

Panoro susigrąžinti dalį pinigų

Sąskaitoje atsiradus pinigų „konsultantas“ pranešė, kad joje esantys eurai yra konvertuoti į kriptovaliutas ir investuoti.

Savo „investicijų“ būklę moteris galėjo stebėti jai atsiųstoje programoje.

Šiaulietė apsidžiaugė matydama, kad jos investuoti pinigai per savaitę net padvigubėjo.

Kai investicijų suma pasiekė 26 tūkstančius eurų, moteris panoro dalį pelno atgauti.

Išgirdęs tokį pageidavimą „finansų konsultantas“ pasakė, kad norint tai padaryti į sąskaitą reikia pervesti 4 tūkstančius eurų ir tokiu būdu apsidrausti nuo galimų trikdžių susigrąžinant dalį investicijų.

Tai padariusi moteris viršpelnio neatgavo, o sulaukė „finansų konsultanto“ reikalavimo pervesti į sąskaitą dar 6 tūkstančius eurų.

Sūnus patarė kreiptis į policiją

Šįkart prieš pervesdama pinigus moteris nusprendė pasitarti su sūnumi.

Išklausęs motinos sūnus suprato, kad mama pateko į sukčių pinkles, ir patarė jai kuo skubiau kreiptis į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektroninės mokėjimo priemonės duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės duomenų panaudojimas ir neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.

Per mėnesį nukentėjo keturios moterys

Pastaruoju metu tokių sukčiavimo atvejų labai padaugėjo.

Vien per pastarąjį mėnesį į Šiaulių apskrities policijos komisariatą kreipėsi net keturios moterys, kurios susigundė feisbuke rastu pasiūlymu lengvai užsidirbti pinigų investuojant į kriptovaliutas.

Finansų konsultantais prisistatę sukčiai per trumpą laiką iš jų išviliojo nuo keliolikos iki keliasdešimt tūkstančių eurų.

Bendra šių keturių moterų patirta nuostolių suma viršija šimtą tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.