Nuteistas vyras, bandęs apgaulingai įgyti vairuotojo pažymėjimą – teks susimokėti baudą

Marijampolės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl melagingos informacijos teikimo, siekiant įgyti dokumentą. Vyras, norėjęs išvengti privalomojo teorijos egzamino ir perdavęs savo pasą kitam asmeniui, kad išlaikytų egzaminą – nuteistas.

Nuteistas vyras, bandęs apgaulingai įgyti vairuotojo pažymėjimą – teks susimokėti baudą. <br> Lrytas.lt koliažas.
Nuteistas vyras, bandęs apgaulingai įgyti vairuotojo pažymėjimą – teks susimokėti baudą. <br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 3:41 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.Š., siekdamas gauti vairuotojo pažymėjimą, tačiau pats nenorėdamas laikyti būtino teorijos egzamino, praėjusių metų rugsėjo 18 d. kitam asmeniui perdavė savo pasą, jog šis melagingai prisistatytų juo ir išlaikytų egzaminą.

Į Marijampolės VĮ „Regitra“ padalinį atvykęs vyras su A.Š. pasu siekė užsiregistruoti ir patekti į vairuotojų teorijos egzaminą. Kadangi tuomet galiojo COVID pandemijos apribojimai, asmenims patalpose buvo privaloma dėvėti kaukes, tačiau registruojantis egzaminuojamų žmonių buvo prašoma trumpam šias nusiimti, jog darbuotojai galėtų tinkamai juos identifikuoti. Vyrui kaukę nusiėmus, kilo įtarimas, jog tai gali būti ne paso savininkas. Įtarimą sustiprino ir tai, kad jis kalbėjo tik rusiškai ir egzaminą prašė laikyti rusų kalba, o sistemoje buvo matoma, jog paskutinis egzaminas laikytas lietuvių kalba. Kai apsimetėlis darbuotojams sukėlė įtarimus, šis pasakė, kad iš automobilio gali atnešti ir asmens tapatybės kortelę, o tada pabėgo, palikęs A.Š. pasą.

Viso ikiteisminio tyrimo metu A.Š. savo kaltės nepripažino ir laikėsi versijos, kad dokumenetą greičiausiai buvo pametęs arba palikęs kokiame nors pardavinėjamame automobilyje, o pasą radę asmenys savavališkai juo pasinaudojo.

Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjai pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuroro siūlomai bausmei. A.Š. pripažintas kaltu dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą (BK 304 straipsnio 1 dalis), jam paskirta 100 MGL (5000 eurų) dydžio bauda su įpareigojimu ją sumokėti per 2 mėnesių laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.