Banko spragą radęs šiaulietis jai neatsispyrė: be jokių skrupulų pasinaudojo ir tėvu, ir motina 

Į lažybas ir greituosius kreditus įjunkęs Ignas Kadzevičius buvo užčiuopęs spragą vieno banko sistemoje. Tačiau šiaulietis džiaugėsi neilgai: apgaule staiga pralobęs vyras jau po pusantro mėnesio suprato, kad vienintelė išeitis – pasiduoti teisėsaugininkams.

Vyras.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 10:37 AM, atnaujinta Oct 8, 2022, 11:08 AM

Nuosprendį dėl svetimo dokumento suklastojimo ir panaudojimo, didelės vertės turto pasisavinimo išgirdęs I.Kadzevičius gali lengviau atsipūsti – į įkalinimo įstaigą jam keliauti neteks.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Aleksandras Prygunkovas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskiriant realios laisvės atėmimo bausmės.

Savo kaltę visiškai pripažinusiam I.Kadzevičiui paskirta trečdaliu sumažinta 60 parų arešto bausmė, o jos vykdymas atidėtas metams.

Šiaulietis įpareigotas 10 mėnesių dalyvauti elgesį keičiančioje programoje, toliau dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos.

Be to, nuteistasis įpareigotas atlyginti bankui padarytą beveik 44 tūkstančių eurų žalą.

Šiauliečiui palikta teisė kiekvieną mėnesį panaudoti iki 600 eurų uždirbtų pinigų, o likę keliaus jo padarytiems nuostoliams atlyginti.

Suviliojo sporto lažybos

Anksčiau neteistas I.Kadzevičius į lažybas įklimpo prieš 5–6 metus.

Šiaulietis užkibo, kai lažybų punktuose ėmė spėlioti krepšinio rungtynių rezultatus.

Krepšinio čempionatas baigėsi, bet azarto apimtas jaunas vyras ėmė internetinėse svetainėse lošti kortomis.

I.Kadzevičius neslėpė, kad bandymas lošti stambiomis sumomis greitai įklampino į skolas. Šiaulietis bandė atsilošti statydamas dvigubai didesnes sumas, bet klimpo dar giliau.

Iš pradžių šiaulietis lošimams naudojo dalį už apsaugininko darbą gaunamo uždarbio.

Pinigų nuolatos trūko, todėl 450 eurų uždirbantis vyriškis finansines spragas pradėjo lopyti imdamas greituosius kreditus.

Pirmą 3 tūkstančių eurų kreditą prieš 3 metus paėmęs I.Kadzevičius prisipažino, kad jį suklaidino palyginti menka kas mėnesį grąžinti privaloma suma – 30 eurų.

Šiaulietis įklimpo į skolas

Gauta paskola greitai ištirpo, todėl šiaulietis paėmė dar vieną, kad galėtų padengti pirmąją.

Galiausiai vyras pradėjo skolintis iš giminaičių, draugų, buvusių bendramokslių, pažįstamų, o gautus pinigus pralošdavo vienoje lažybų bendrovėje.

Bandymai statyti kuo didesnes sumas ir taip atsilošti įvarė I.Kadzevičių į kampą.

Šiauliečiui niekas nebeskolino, todėl jis pabandė atsidaryti sąskaitą viename ką tik į rinką atėjusiame banke.

Ši finansų institucija kreditus savo klientams išduodavo atlikus vos kelias operacijas internetu.

Pakakdavo patvirtinti tapatybę – atsiųsti nuotrauką, dokumento kopiją.

Kai reikalavimai būdavo išpildomi, į sąskaitą tučtuojau būdavo pervedamas kreditas.

Sekė pasaką apie konkursą

Šiaulietis netruko sumoti, kad rinkos naujoką galima nesunkiai apgauti, tad pabandė paimti kreditą tėvo vardu.

Praėjusių metų rugpjūčio 31-ąją I.Kadzevičius iš piniginės ištraukė tėvo asmens dokumentą, o atvaizdą paėmė iš namuose esančių nuotraukų.

Gavęs kreditą šiaulietis šią operaciją tėvo vardu pakartojo kelis kartus. Gautas sumas jis pervesdavo sau, o sąskaitoje palikdavo 100 eurų, kad netrūktų aptarnavimui ir pirmai įmokai.

Netrukus šiaulietis prisiskolino ir motinos vardu. Jos atvaizdą gavo sukurpęs istoriją apie neva pedagogams profesinės šventės proga skirtą konkursą.

Nieko blogo neįtarusią moterį įtikino darbovietėje ją aplankiusio sūnaus pasakojimas apie galimybę laimėti kelionę į užsienį, todėl ji leidosi nufotografuojama.

Netrukus šiaulietės vardu buvo paimti 3 kreditai, kurių bendra suma viršijo 10 tūkstančių eurų. I.Kadzevičius bandė gauti kreditą ir močiutės vardu, bet jos pajamos buvo pernelyg mažos, todėl šie prašymai buvo atmesti.

Istorija apie peticiją

Per pusantro mėnesio šiaulietis triūsė net suplukęs – sugebėjo apgauti vienos partijos buvusią iždininkę, kurią pats pakeitė šiose pareigose.

Pastarąją I.Kadzevičius įtikino pasakojimu apie galimybę prisijungti prie finansininko darbą palengvinančios kompiuterinės programos.

Šiaulietis apgavo ir buvusį bendradarbį apsaugininką.

Šis vyriškis patikėjo, kad renkami parašai peticijai dėl galimybės atidaryti sporto kompleksą.

Į šia pasaka patikėjusio šiauliečio vardu atidarytą sąskaitą įkapsėjo 6 tūkstančių eurų kreditas, kuris netrukus nukeliavo I.Kadzevičiui.

Tą pačią istoriją apie peticiją šiaulietis pakartojo buvusiems bendramoksliams ir bendradarbiams. Jie patikėjo pasakojimu, bet bankas ne visiems suteikė kreditą – nemažai prašymų skolinti neatitiko reikalavimų dėl nuolatinių pajamų dydžio.

Nutarė pasiduoti

Pernai spalio viduryje šiaulietis suprato, kad netrukus bus sučiuptas. Jis nusprendė nelaukti teisėsaugininkų – į policiją kreipėsi pats ir papasakojo, ką nuveikė per pusantro mėnesio.

Namiškius, draugus apgaudinėjusio šiauliečio darbų sąrašas įspūdingas – jis sugebėjo paimti beveik 44 tūkstančius eurų kreditų. Bandymų buvo dar daugiau – bankas atmetė jo prašymus suteikti 161,6 tūkstančio eurų paskolų.

Menką dalį padarytos žalos šiaulietis jau yra atlyginęs, gydosi nuo lošimų priklausomybės. Dirbantis šiaulietis visiškai sutiko su pareikštais ieškiniais ir pažadėjo atlyginti visas skolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.