Kanapių plantacijos savininko atsargas susekęs pareigūnų šuo buvo apdovanotas skanėstais

Nuošalioje sodyboje Rokiškio rajone vienas vyras buvo įveisęs nemenką kanapių plantaciją, bet užsidirbti iš kvaišalų nespėjo.

Kvaišalus atokioje sodyboje surasti padėjo policijos tarnybinis šuo Cherry.<br>Policijos nuotr.
Kvaišalus atokioje sodyboje surasti padėjo policijos tarnybinis šuo Cherry.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 7:26 AM

Panevėžio policininkai vienoje sodyboje Rokiškio rajone aptiko nelegaliai auginamų kanapių ir kitų kvaišalų. Per reidą pareigūnai sulaikė vieną vyrą, tačiau tyrimo sumetimais neatskleidžia nei kiek jam metų, nei ar anksčiau teistas.

Taip pat nutylima ir tiksli kanapių plantacijos vieta. Reidą į nuošalioje vietoje esančią sodybą tyrėjai surengė žinodami, kad vyras verčiasi nešvariais darbais.

Kratą pareigūnai atliko, kai surinko pakankamai įkalčių.

Rastas didelis kiekis kvaišalų – kokaino ir kanapų. Aptikta ir galimai psichoaktyvių haliucinogeninių grybų, kuriais narkomanai taip pat svaiginasi. Sodyboje ir jos teritorijoje esančiuose ūkiniuose pastatuose vyras buvo įsirengęs patalpas kanapėms auginti.

Vien įranga šiai nelegaliai veiklai kainavo ne vieną tūkstantį eurų. Norint auginti kanapes reikalingas apšvietimas, patalpose turi būti tam tikra nuolatinė oro temperatūra.

Kratose dalyvavo ne tik policininkai, bet ir tarnybinis šuo vardu Cherry.

Ieškoti narkotikų parengtas šuo greitai aptiko slėptuves. Panevėžio policijos atstovė Odeta Jukniūtė sakė, kad po sėkmingos užduoties šuo sulaukė skanėstų.

Tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl didelio kiekio kvaišalų laikymo, turint tikslą juos parduoti, dėl narkotikų disponavimo be tikslo juos platinti ir dėl įrangos kvaišalams gaminti.

Griežčiausia bausmė – iki 10 metų nelaisvės – gresia už didelio kiekio kvaišalų laikymą su tikslu juos platinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.