Du žmones nužudžiusį Lentvario gyventoją siūloma įkalinti 18 metų

Du žmones nužudęs ir vieną sunkiai sužalojęs 48 metų Sergejui Adamovičiui už grotų gali tekti sėdėti ilgus metus.

Tardamas paskutinį žodį S. Adamovičius atsiprašė savo aukų vaikų. <br>V.Skaraičio nuotr.
Tardamas paskutinį žodį S. Adamovičius atsiprašė savo aukų vaikų. <br>V.Skaraičio nuotr.
Dviejų žmonių žudiką siūloma įkalinti 18 metų. <br>V.Skaraičio nuotr.
Dviejų žmonių žudiką siūloma įkalinti 18 metų. <br>V.Skaraičio nuotr.
S.Adamovičius teigia, kad neprisimena, kad neprisimena, kodėl stvėrė peilį ir ėmė badyti žmones. <br>V.Skaraičio nuotr.
S.Adamovičius teigia, kad neprisimena, kad neprisimena, kodėl stvėrė peilį ir ėmė badyti žmones. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 2:50 PM, atnaujinta Oct 13, 2022, 3:02 PM

Žudiką, kuris šių metų sausio 8-osios vakarą Letvaryje nužudė Iriną Jackevič (55 metų), jos sugyventinį Michailą Giršanovą (57) metų ir sunkiai sužalojo šio motiną Iriną Giršanovą (76 metų), valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras pasiūlė įkalinti 18 metų. 

„Jis nevedęs, niekur nedirba, baustas administracine tvarka ir teistas yra 14 kartų, pusė šių teistumų buvo už smurtinius nusikaltimus“, – ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme vykusiame posėdyje sakė prokuroras. 

S.Adamovičiaus advokatas mano, kad tokia bausmė sugėrovus žiauriai subadžiusiam vyrui yra per didelė, nes esą vyras nuoširdžiai gailisi, nors dėl išgerto alkoholio kiekio ir neprisimena visų įvykio aplinkybių. 

„Prašyčiau skirti kuo įmanoma švelnesnę bausmę“, – teismo prašė recidyvistu jau anksčiau pripažinto S.Adamovičiaus gynėjas. 

Pats S.Adamovičius tardamas paskutinį žodį apie jam siūlomą bausmės dydį nekalbėjo, tačiau nusprendė atsiprašyti nužudytųjų artimųjų. „Aš su tais žmonėmis buvau pažįstamas gal tik 15 valandų. Aš neturėjau tikslo žudyti, gal per degtinę su smegenėlėm kažkas atsitiko. 

Noriu nuoširdžiai atsiprašyti. Aš atsiprašau“, – į nužudytų I.Jackevič ir M.Giršanovo vaikus kreipėsi teisiamasis. 

Ar S.Adamovičiui atsiprašymas padės paaiškės lapkričio pradžioje, kai teismas paskelbs nuosprendį. 

Šios tragedijos galėjo ir nebūti, jei ne ir vienos, ir kitos pusės pomėgis alkoholiui ir M.Giršanovo įsiskolinimas vaikams.

Išsiskyręs su žmona, vyras savo sūnui ir dukrai nemokėjo alimentų, todėl po M.Giršanovo tėvo mirties, lentvariškis iškart pateko į antstolių nagus. 

Už skolas antstoliai areštavo ketvirtadalį buto, kurį paveldėjo M.Giršanovas ir surengė varžytines.

M.Giršaonovo buto dalį nusipirkęs vilnietis verslininkas net neketino gyventi nedideliame kambarėlyje, todėl tik apsidžiaugė, kai pažįstamas surado nuomininką – S.Adamovičių. 

Jis į išnuomotą kambarį, kartu su sugyventine Kornelija Aksionaityte persikraustė likus trims paroms iki žmogžudysčių, sausio 5-ąją.

„Dvi dienas viskas buvo gerai, aš išeidavau į darbą, dirbau statybose, Kornelija likdavo namuose“, – teisme pasakojo S.Adamovičius. 

Sausio 8-osios rytas taip pat nieko blogo nežadėjo. S.Adamovičius išėjo dirbti, o po darbo paskambino K.Aksionaitytei ir susitarė su ja susitikti prie „Maximos“ parduotuvės. 

Abu nusipirko maisto, 0,7 litro degtinės ir grįžo į namus, kur užkando, išgėrė degtinės. „Į savo kambarį pakvietėme ir močiutę, nes ji viena sėdėjo virtuvėje. Ji taip pat išgėrė porą taurelių“, – nusikaltimo priešistorę bandė prisiminti S.Adamovičius.

Kai atsineštas degtinės butelis baigėsi, S.Adamovičius sulakstė į parduotuvę ir nupirko dar litrą. Šįkart degtinės buvo pasiūlyta ir M.Giršanovui su I.Jackevič. 

„Gėrėme jų kambaryje, kai mano atsineštas litras baigėsi, daviau Michailui pinigų, jis nuėjo į „Maximą“ nupirko dar litrą, gėrėme toliau, bet ir vėl pritrūkome. Buvo jau po 20 valandos, todėl M.Giršanovu nuėjome į „tašką“, nusipirkome dar litrą degtinės ir du „bambalius“ alaus, kuriuos pakeliui ir išgėrėme. Grįžome namo ir daugiau aš nieko neprisimenu“, – sakė S.Adamovičius. 

Apie tai, kad nužudė du žmones, o vieną sužeidė S.Adamovičius sakė sužinojęs tik ryte, kai išsiblaivė.

Vėliau ekspertai nustatė, kad I.Jackevič į įvairias kūno vietas, taip pat ir į veidą, žudikas peiliu smeigė net 72 kartus, M.Giršanovui – 8 kartus, o I.Giršanovai – 12 kartų. 

Sugyventinių pora nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje, o I.Giršanovai pavyko išgyventi, tačiau šio teismo ji nesulaukė. 

Balandžio 14 dieną sunkią operaciją ištvėrusi I.Giršanova buvo rasta negyva Šv.Roko ligoninės tualete, kur buvo gydoma dėl patirto psichinio sukrėtimo ir plaučių uždegimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.