Virtualus patrulis perspėja: „Tai ne Kalėdos ir ne stebuklų metas, o paprasčiausi sukčiai"

Socialiniame tinkle „Facebook“ patruliuojantis policijos Virtualus patrulis perspėja būti neprarasti budrumo socialiniuose tinkluose ir pasakoja istorija apie apgaulę su netikru Lietuvos paštu įrašu.

 Virtualus patrulis perspėja: „Tai ne Kalėdos ir ne stebuklų metas, o paprasčiausi sukčiai".<br> Facebook/Policijos virtualus patrulis nuotr.
 Virtualus patrulis perspėja: „Tai ne Kalėdos ir ne stebuklų metas, o paprasčiausi sukčiai".<br> Facebook/Policijos virtualus patrulis nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 12:19 PM, atnaujinta Oct 18, 2022, 12:26 PM

„Tai ne Kalėdos ir ne stebuklų metas. Tai sukčiai ir jų nevykęs bandymas pasipelnyti. Matote įrašą, su skelbimu, jog Lietuvos paštas neva turi sukauptų neatsiimtų siuntinių, kuriuos labdaros būdų, tik už eurus parduoda kitiems! Ir tai akivaizdžiai skamba pernelyg gerai: kas rodo, kad tai apgaulė.

Šiame įraše taip pat matome nuorodą, kurią aktyvavus iš karto yra prašoma suvesti Jūsų banko kortelės duomenis. Vis dar galvojate, kad bus nuskaičiuoti tik eurai ir sėkmingai gausite „kažkokį“ siuntinį? Tikrai ne. Bus nuskaičiuoti visi banko kortelėje buvę pinigai. Toks sukčių tikslas“, – perspėja Virtualus patrulis.

Jis taip pat praneša, kad nurodyta nuoroda bus bus užblokuota, tačiau gyevntojai socialiniuose tinkluose turi neprarasti budrumo.

„Visuomet įsitikinkite ar paskyra yra oficiali ir tikrai priklauso žinomam asmeniui ar įmonei, kurie skelbia konkursus ar ypatingus pasiūlymus. Nepatingėkite pasiieškoti informacijos ir pasitikrinti ar kiti interneto vartotojai nebuvo apgauti panašiu būdu. Paskaitykite to įrašo komentarus, galbūt jau ten įžvelgsite klastą.

Jokiu būdu nenurodytų jokių savo asmens duomenų, ypatingai banko sąskaitų ir mokėjimo kortelių numerių.

Galiausiai, jeigu patikėjote sukčiais ir nukentėjote – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – skelbia Virtualus patrulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.