Klaipėdoje į teismą siunčiama fiktyvios COVID-19 vakcinacijos byla

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl papirkimo siekiant neteisėtai gauti COVID-19 vakcinaciją patvirtinantį įrašą pareikšti sutuoktinių porai iš uostamiesčio. Moteris taip pat kaltinama disponavusi suklastotu dokumentu.

Klaipėdoje į teismą siunčiama fiktyvios COVID-19 vakcinacijos byla.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje į teismą siunčiama fiktyvios COVID-19 vakcinacijos byla.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 3:34 PM, atnaujinta Oct 25, 2022, 3:38 PM

Dar trys asmenys kaltinami padėję duoti kyšį už minėtų fiktyvių įrašų įtraukimą į „E-sveikata“ sistemą.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdoje gyvenantys vyras ir žmona, veikdami bendrininkų grupėje, 2021 m. vasarą galimai papirko vienos privačios gydymo įstaigos darbuotojus, kad būtų padaryti tikrovės neatitinkantys įrašai apie paskiepijimo nuo COVID-19 faktą. Įtariama, kad už 2 asmenų – kaltinamosios ir jos sūnaus – netikrus COVID-19 vakcinacijos įrašus galėjo būti perduotas 1000 eurų kyšis.

Atliekant tyrimą gauta duomenų, jog, kaltinamoji, pasinaudojusi galimai neteisėtai gautu galimybių pasu, pateko į vieną Klaipėdos mieste esantį prekybos centrą.

Sutuoktinių porai kaltinimai pareikšti dėl papirkimo. Moteriai pareikšti kaltinimai ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Trims sutuoktinių bendrininkams, galimai tarpininkavusiems siekiant perduoti kyšį gydytojams, pareikšti kaltinimai dėl padėjimo papirkti. Už tai kaltinamiesiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.