Girtas šėlsmas atsirūgo: sodybą nusiaubusiai moteriai – tūkstantinė bauda

4000 eurų. Tokią baudą už šėlsmą draugo sodyboje Raseinių teismas paskyrė Jurbarko rajono gyventojai 33 metų Ritai Bartušienei.

Girtas šėlsmas atsirūgo: sodybą nusiaubusiai moteriai – tūkstantinė bauda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Girtas šėlsmas atsirūgo: sodybą nusiaubusiai moteriai – tūkstantinė bauda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 6:07 AM, atnaujinta Oct 27, 2022, 6:16 AM

Draugo mašiną nuniokojusi, namo duris sugadinusi ir apvogusi moteris gailėjosi, visiškai pripažino kaltę, todėl atsipirko tik baudžiamuoju įsakymu ir trečdaliu sumažinta bauda. 

Jai palankus buvo ir susitaikymas su mylimuoju, kuris pareiškė nebepykstantis už padarytus nuostolius ir nepanoro pateikti civilinio ieškinio.

Pora susipažino ir ėmė bendrauti praėjusių metų gruodį. Jurbarko rajone gyvenanti R.Bartušienė į naujojo draugo namus gretimame Raseinių rajone nepersikėlė, bet važinėjo vienas pas kitą.

Šių metų birželį ji svečiavosi pas vyresnį bičiulį, o po savaitę trukusių linksmybių nusprendė grįžti. Kad nepragertų dar 200 eurų, R.Bartušienė santaupas pasidėjo į bičiulio automobilio „Opel Zafira“ daiktadėžę.

Po kelių dienų įkaušusiai moteriai kilo noras įsigyti mobiliojo ryšio telefoną. Pinigų ji nebeturėjo, todėl paskambino savo draugui ir pareikalavo 200 eurų. Vyriškis irgi buvo išgėręs, nes dalyvavo kaimo šventėje. Pora apsižodžiavo, o įniršusi moteris nutarė kuo skubiau vykti ir atsiimti pinigus.

Kaime atsirado vairuoti galintis vyriškis, kuris ją nuvežė į gretimame Raseinių rajone esančią sodybą. Vairuotojas ir jį lydėję dar du sugėrovai palaukė mašinoje, o R.Bartušienė patraukė į draugo namus.

Stvėrusi plytą moteris išdaužė automobilio priekinių durelių stiklą ir iš daiktadėžės pasiėmė savuosius pinigus. Negana to, ji stvėrė ir ten pat gulėjusią piniginę su asmens ir automobilio dokumentais, banko kortele bei 100 eurų.

Bet ir to pasirodė maža – viešnia įsilaužė ir į namą. Staktą sugadinusi moteris pateko į vidų, surado šeimininko laikytas santaupas – 500 eurų. Prieš palikdama sodybą R.Bartušienė dar pagrobė ir ant stalo rastus automobilio raktelius. 

Grįžusi į namus vagilė toliau šventė, kažkur pametė bičiulio dokumentus ir banko kortelę. 

Pareigūnai netruko surasti, kas siautėjo sodyboje. Per ikiteisminį tyrimą pora susitaikė, tad nukentėjusysis ieškinio dėl patirtos žalos nereiškė. Jis sakė atleidžiantis moteriai, su kuria atnaujino santykius.

R.Bartušienė jau turėjo nemalonumų su teisėsauga. Prieš porą metų gerokai apgirtusi vairavo automobilį, todėl teko minti teismo slenkstį. Kalta pripažintai moteriai buvo skirta 5000 eurų bauda, atimta teisė 2 metus vairuoti ir konfiskuotas automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.