Buvęs „Vilniaus brigados“ narys nepasislėpė net Rusijoje – su antrankiais išduotas Lietuvai Sulaikytas Maskvos oro uoste

Užsienyje nuo teismo paskirtos bausmės slapstęsis nuteistasis Vitalijus Avsejenko, pravarde „Direktor“, perduotas Lietuvai, pranešė Vilniaus apskrities VPK.

Užsienyje nuo laisvės atėmimo bausmės slapstęsis nuteistasis perduotas Lietuvai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Užsienyje nuo laisvės atėmimo bausmės slapstęsis nuteistasis perduotas Lietuvai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-28 14:21, atnaujinta 2022-10-28 15:34

Kaip rašoma pranešime, nuo Lietuvos nepriklausomybės atgavimo vyras buvo nekart teistas už automobilių vagystes, narkotikų platinimą, turto prievartavimą, tyčinį nužudymą, priklausė „Vilniaus brigadai“, vėliau sukūręs savo nusikalstamą grupuotę buvo vienas jos lyderių.

2017 m. spalio 11 d. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu V.Avsejenko buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme dėl priklausymo organizuotai nusikalstamai grupuotei ir dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo.

Nuteistasis nuo teismo paskirtos laisvės atėmimo bausmės pasislėpė, todėl 2018 m. gruodžio 4 d. buvo paskelbta V.Avsejenko paieška. Buvo gauta duomenų, kad V.Avsejenko yra išvykęs iš Lietuvos ir slapstosi užsienio valstybėse, jam buvo išduotas Europos arešto orderis ir paskelbta tarptautinė paieška.

Paieškos metu surinkus pakankamai duomenų apie ieškomąjį bei bendradarbiaujant su kelių šalių teisėsaugos pareigūnais, 2021 m. gruodžio 20 d. nuteistasis buvo sulaikytas Rusijoje. Po ekstradicijos proceso, š.m. spalio 26 d. nuteistasis V.Avsejenko perduotas Lietuvos Respublikai.

Sulaikytas Šeremetjevo oro uoste Maskvoje

V.Avsejenko ekstradiciją Lietuvai patvirtino ir Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi oficialia Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstove Irina Volk.

Pasak rusų pranešimo, V.Avsejenko Lietuvai perduotas Kybartų pasienio punkte (pasienis su Rusijai priklausančia Kaliningrado sritimi).

Pasak I.Volk, V.Avsejenko dalyvavimas prekybos narkotikais sandoriuose buvo nustatytas po to, kai jis perdavė didelę partiją heroino kurjeriams, o šie buvo buvo sulaikyti. 

Vyriškiui dingus iš Lietuvos, buvo paskelbta jo paieška, Rusiją apie ieškomąjį informuota Interpolo kanalais.

Pernai gruodį Interpolo kanalais Rusija gavo informacijos, kad ieškomas vyras gali būti Maskvoje. Netrukus jis buvo sulaikytas tarptautiniame Šeremetjevo oro uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.