Ketvirtadienio policijos radiniai: ginklai, šaudmenys, sprogmenys

Druskininkų ir Klaipėdos rajono pareigūnai ketvirtadienį rinko ginklus ir sprogmenis, prireikė net „Aro“ išminuotojų.

Mirusio vyro seife rasta granata.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mirusio vyro seife rasta granata.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 8:54 AM, atnaujinta Nov 4, 2022, 9:05 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, lapkričio 3 d. apie 10 val. Druskininkuose, Merkinės g., vyras (gim. 1946 m.) rado į tentą suvyniotą graižtvinį šautuvą „SUHL KKV 1001“.

Taip pat su ginklu dėkle rasti ginklo vamzdžio valymo įrankiai, trys degtukų dėžutės, kuriose buvo sudėta po 10 vnt. šaudmenų.

Ginklas ir šaudmenys paimti.

Taip pat lapkričio 3 d. apie 13 val. Klaipėdos r., Kukuliškių kaime, name, paimant spalio 26 d. mirusio vyro (gim. 1946 m.) teisėtai laikytus ginklus, seife rasta rankinė granata su šalia esančiu sprogdikliu, kuriuos paėmė rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Tą pačią dieną apie 19 val. 50 min. Klaipėdos r., Daukšaičių kaime, Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai, tikrindami vyro (gim. 1966 m.) sodybos patalpas, viduje rado įvairaus kalibro šovinių, šautuvo vamzdį, durtuvą bei galimai sprogmenį, kuriuos paėmė policijos pareigūnai.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.