Teismui perduota byla dėl kvaišalais impregnuotų lapų platinimo įkalinimo įstaigose

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė užbaigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą dėl dviejų radviliškiečių – Ž.J. ir N.J. neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti įkalinimo įstaigose. Abu kaltinamieji jau žinomi teisėsaugai, Ž.J. teistas keturis kartus, N.J. – du kartus.

Teismui perduota byla dėl kvaišalais impregnuotų lapų platinimo įkalinimo įstaigose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teismui perduota byla dėl kvaišalais impregnuotų lapų platinimo įkalinimo įstaigose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 10:00 AM, atnaujinta Nov 4, 2022, 10:03 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, kaltinamieji Ž.J. bei N.J., turėdami tikslą parduoti psichotropines medžiagas, į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją bei Marijampolės pataisos namus siuntė kvaišalus – psichotropinėmis medžiagomis (sintetiniais kanabinoidais) impregnuotus popieriaus lapus.

Iš viso baudžiamojoje byloje tirti 4 nusikalstamos veikos epizodai, trijuose iš jų Ž.J. veikė vienas, o viename epizode – kartu su bendrininku N.J.

Abu kaltinamieji, nenorėdami būti susekti, vokus su kvaišalais impregnuotais lapais siuntė išgalvotais siuntėjų vardais. Vokus jie įmesdavo į prie pašto esančią pašto dėžutę. Iš viso į įkalinimo įstaigas Ž.J. kartu su bendrininku N.J. siuntė 8 lapus, impregnuotus dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu. Visus šiuos siųstus lapus surado ir paėmė pataisos įstaigos namų darbuotojai.

Ž.J. ir N.J. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.