Tragiškas gimdymas: kūdikis gimė negyvas, gimdyvė gydoma dėl komplikacijų, gydytojai – ikiteisminis tyrimas

Dėl tragiškai pasibaigusio gimdymo Šiaulių apskrities VPK pradėjo ikiteisminį tyrimą – po kūdikio mirties Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro akušerė ginekologė įtariama tarnybinių pareigų neatlikimu. Gimdyvė gydoma ligoninėje dėl komplikacijų.

 Tragiškas gimdymas: kūdikis gimė negyvas, gimdyvė gydoma dėl komplikacijų, akušerei – ikiteisminis tyrimas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Tragiškas gimdymas: kūdikis gimė negyvas, gimdyvė gydoma dėl komplikacijų, akušerei – ikiteisminis tyrimas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 9:46 AM, atnaujinta Nov 4, 2022, 1:45 PM

Šiaulių apskrities VPK pranešė, kad po tragiškai pasibaigusio gimdymo pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Kaip rašoma policijos pranešime, spalio 29 d. apie 21 val. 45 min. Panevėžio ligoninėje dėl galimo Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro akušerės ginekologės tarnybinių pareigų neatlikimo sveikas ir išnešiotas pareiškimą policijai parašiusio 22 metų Radviliškio rajono gyventojo sūnus gimė negyvas.

27 metų gimdyvė po tragiško gimdymo dėl komplikacijų tebegydoma Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje.

Kuo konkrečiai radviliškietę medikę kaltina kūdikio netekęs tėvas, neaišku. Vyriškis pareiškime nenurodė, ką gydytoja akušerė-ginekologė padarė ar nepadarė tinkamai.

Neabejotina, kad bus prašoma atlikti medicininį auditą. Tyrimą atlikę ekspertai įvardins, ar dėl kūdikio mirties išties kalta besilaukiančią moterį prižiūrėjusi akušerė ginekologė. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, dėl neatsargumo neatlikęs savo pareigų ar jas netinkamai atlikęs, jeigu dėl to valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.