Būrėja ir magijos mokytoja iš Raseinių pusmetį mulkino klientę

9501 euras. Tokią sumą teks pakloti Raseinių gyventojai 53 metų Aušrai Jarašiūnei, kuri skelbėsi ne tiktai burianti kortomis, bet ir rengianti magijos mokymus.

9501 euras. Tokią sumą teks pakloti Raseinių gyventojai 53 metų Aušrai Jarašiūnei, kuri skelbėsi ne tiktai burianti kortomis, bet ir rengianti magijos mokymus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
9501 euras. Tokią sumą teks pakloti Raseinių gyventojai 53 metų Aušrai Jarašiūnei, kuri skelbėsi ne tiktai burianti kortomis, bet ir rengianti magijos mokymus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 8:12 AM

Už sukčiavimą teista raseiniškė kaltės neneigė, tad atsipirko trečdaliu mažesne bausme. Sutrumpintą įrodymų tyrimą taikęs teisėjas Vaidas Kazlauskas jai skyrė 1800 eurų baudą ir įpareigojo ją sumokėti per 10 mėnesių.

Be to, A.Jarašiūnė įpareigota atlyginti nukentėjusiajai padarytą 7701 euro žalą. Šiuos pinigus sukčiautoja privalės grąžinti per pusantrų metų.

Istorija prasidėjo prieš porą metų. Užsienyje gyvenančios lietuvės dėmesį patraukė 2020 m. vidurvasarį socialiniame tinkle pasirodęs skelbimas apie teikiamas būrimo paslaugas.

Moteris pervedė 55 eurus už nuotolinio būrimo kortomis seansą. A.Jarašiūnė naujajai klientei paaiškino esanti ne tik profesionali būrėja, bet ir magijos mokytoja. Ji sakė turinti dvi mokinių grupes, o per interneto pokalbių programėlę rengiami kursai kainuoja 3 tūkstančius eurų.

Moteris susiviliojo galimybe mokytis magijos, nes tikėjosi, kad įgytos galios ir išmokti ritualai padės atsikratyti depresijos, išvengti nesėkmių.

Pervedusi sutartą sumą už kursus užsienyje gyvenanti lietuvė iš mokytojos išgirdo, kad jai mokytis dar ankstoka – pirmiausia reikia atsikratyti juodųjų dėmių.

Paaiškėjo, kad dėmių valymas – nepigus malonumas. Būrėja pasiūlė klientei įsigyti magiškų galių turinčių amuletų. Esą 500–600 eurų kainuojantis sidabrinis amuletas saugo šeimininką 5 metus, o 700–800 eurų kainuojančio auksinio amuleto galios neišnyksta dukart ilgiau.

Patikli tautietė iš A.Jarašiūnės užsisakė magiškų mineralų, kristalų, žvakių, apyrankių ir amuletų, bet sulaukė tik apyrankės ir kelių akmenukų.

Būrėja į užsienį klientei atsiuntė tris akmenukus. Didžiausias 70 eurų vertės mėlynas akmenukas buvo skirtas dėti po pagalve, kad miegantis žmogus sapnuotų pranašiškus sapnus. O mažasis mėlynas akmenėlis už 40 eurų turėjo padėti greičiau išsivalyti, tad jį reikėjo nešiotis nuolat.

Moteris sumokėjo ir už sidabrinį amuletą, bet jo negavo, mat tebevyko juodųjų dėmių valymas. Klientė buvo kantri – iš viso magijos mokytojai atliko net 23 pavedimus. Sumos buvo įvairios – nuo 30 iki 850 eurų.

Tiesa, pinigai keliavo į kitų asmenų sąskaitas, o A.Jarašiūnė klientei paaiškino norinti išvengti mokesčių. Apklausiama teisiamosios duktė sakė leidusi motinai naudotis savo sąskaita, nes motinos sąskaita buvo užblokuota dėl skolų.

A.Jarašiūnė dukterį patikino, kad pinigus turi pervesti draugė, todėl sąskaitos šeimininkė neprieštaravo.

Kad yra maustoma, lietuvė galutinai suprato pernai gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.