Generalinė prokuratūra prašo teismo iš kaunietės konfiskuoti daugiau nei 700 tūkst. eurų

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė pateikė ieškinį Kauno apygardos teismui, prašydama valstybės naudai konfiskuoti 701 998 eurų vertės turtą. Generalinėje prokuratūroje tyrimas pradėtas gavus informacijos, kad vienos Kauno gyventojos valdomas turtas galimai nėra įgytas teisėtu būdu.

Generalinė prokuratūra prašo teismo iš kaunietės konfiskuoti daugiau nei 700 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Generalinė prokuratūra prašo teismo iš kaunietės konfiskuoti daugiau nei 700 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 2:22 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Specialiųjų užduočių valdybos pareigūnai, jam vadovavo Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė.

Tyrimo metu nustatyta, kad didelės vertės nekilnojamojo turto įsigijimo asmuo negali pagrįsti savo teisėtomis pajamomis. Atliekant tyrimą taip pat surinkta duomenų, kad nuosavybes teise priklausantį turtą (tris vienbučius namus ir butą), kurio įsigijimo Kauno gyventoja pagrįsti negali teisėtomis pajamomis, ji perleido kitiems asmenims – keturiems nesąžiningiems įgijėjams. Todėl įstatymo nustatyta tvarka buvo priimtas sprendimas kreiptis į teismą dėl šio turto konfiskavimo valstybės naudai.

Civilinio turto konfiskavimo įstatyme, kuris buvo priimtas 2020 m., įtvirtinta, jog sprendimą pradėti turto tyrimą priima prokuroras, nustatęs, kad yra pagrindas įtarti, kad asmenys turi neteisėtu būdu gauto, jiems nuosavybes teise priklausančio, turto.

Konfiskuoti turtą leidžiama tik tuomet, jeigu jo vertė neatitinka asmens teisėtų pajamų ir šis skirtumas viršija 100 tūkst. eurų, o asmuo negali pagrįsti turimo turto teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.