Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis U. Vyčino atžvilgiu

Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas patvirtino š. m. lapkričio 7 d. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą buvusio Generalinės prokuratūros prokuroro Ugniaus Vyčino atžvilgiu dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis U. Vyčino atžvilgiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis U. Vyčino atžvilgiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-10 16:28

Kaip praneša Lietuvos Repsublikos prokuratūra, prokuroro priimtame nutarime konstatuojama, kad nors šio asmens veiksmai ir atitinka Baudžiamojo kodekso 253 straipsnio 1 dalyje nustatyto nusikaltimo požymius, tačiau įvertinus nusikaltimo padarymo aplinkybių visumą – rastų šovinių rūšį, turėtą leidimą ginklams, žalos atsiradimo tikimybę, teisminę praktiką bei kitas aplinkybes, šio asmens padaryta veika pripažintina mažareikšme, todėl baudžiamoji atsakomybė netaikytina.

Prokuroro nutarimas, patvirtintas ikiteisminio tyrimo teisėjo, gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Minimas ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas iš 2020 m. balandžio 10 d. pradėto ikiteisminio tyrimo dėl įtariamos prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo.

Prokuroro nutarimu š. m. spalio 7 d. šio ikiteisminio tyrimo dalis, kurioje buvo tiriamas galimas piktnaudžiavimas tarnyba (pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 1 dalį), U.Vyčino, Šarūno Mickevičiaus ir kitų, su šiuo epizodu susijusių, asmenų atžvilgiu buvo nutraukta nesant pakankamai duomenų, kurie leistų konstatuoti, kad buvo padaryta didelė žala.

Ikiteisminis tyrimas likusioje dalyje dėl įtariamų korupcinių veikų Š. Mickevičiaus ir kitų įtariamųjų asmenų atžvilgiu tęsiamas.

Primename, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus pradinių duomenų apie tai, kad tam tikri asmenys, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformalių susitikimų metu aptaria neviešintinus ikiteisminių tyrimų duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti privatūs asmenys.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamentas, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.