Kruvinos išgertuvės Baisogaloje: sugėrovui į veidą tvojo statybiniu plaktuku

60 parų arešto. Tokią bausmę Radviliškio teismas skyrė sugėrovą be priežasties užpuolusiam ir plaktuku į galvą tvojusiam Baisogalos gyventojui 24 metų Edui Kasperavičiui.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 3:12 PM, atnaujinta Nov 18, 2022, 3:18 PM

Ši istorija užbaigta baudžiamuoju įsakymu. Nepaisant to, skirta reali bausmė, nes baisogalietis anksčiau turėjo problemų dėl smurto ir vagystės, o už kvaišalų laikymą buvo įkalintas dvejiems metams. 

Bylą išnagrinėjusi teisėja Vilma Šiukštienė nusprendė, kad iš ankstesnių istorijų vaikinas išvadų nepadarė. Be to, baisogalietis kaltę pripažino ne visiškai, o vėl nusikalto būdamas girtas.

Teismas nusprendė, kad bausmės tikslai būtų pasiekti tik skyrus griežtesnę bausmę – areštą. Atidėtosios bausmės nutarta nebeskirti, nes E.Kasperavičius jau yra kalėjęs, o tai teigiamai neįtakojo jo elgesio.

Policija į Baisogalos miestelį buvo iškviesta šių metų rugpjūčio 8-ąją prieš vidurnaktį. Skambinusieji pranešė apie siautėjantį ir aplinkiniams keliantį jaunuolį.

Atvažiavus patruliams, E.Kasperavičius turėjo rankoje peilį, bet jį padėjo ant žemės. Girtas jaunuolis nenustygo vietoje, todėl jį nuspręsta išgabenti į Šiaulių psichiatrijos ligoninę. Tiesa, medikų apžiūrėtas baisogalietis buvo išleistas į namus.

Kompanija buvo girta, bet pareigūnams pavyko atkurti tos nakties įvykius. Nukentėjusysis su keliais pažįstamais daugiabučio kieme esančioje lauko virtuvėlėje gėrė nuo pat ryto. Pavakarę prie kompanijos prisijungė E.Kasperavičius.

Kompanija smagiai puotavo, lošė kortomis. Naktį E.Kasperavičius buvo kažkur išėjęs, grįžo nešinas statybiniu plaktuku. Vaikinas vienam sugėrovui spyrė į krūtinę, o po to plaktuku ėmė talžyti stalą. Stalą nuvertęs ant vieno sugėrovo, baisogalietis be priežasties tvojo sėdinčiam vaikinui į veidą plaktuku.

Tiesa, pats E.Kasperavičius išsisukinėjo, tikino, kad nebuvo jokio plaktuko. Jis aiškino buvęs užpultas, o gindamasis tvojo kumščiu į veidą. 

Įklimpusio veikėjo versija subliūško, nes ją paneigė ne tik sugėrovai, bet ir kiti liudytojai. Vienas to daugiabučio gyventojas papasakojo, kad tą vakarą rūkė, o jį rusiškai užkalbino praeinantis pro šalį E.Kasperavičius.

Pasak liudytojo, vaikinas nuėjo į lauko virtuvėlę ir tada pasigirdo rusiški šūksniai „Užmušiu!” 

Nukentėjusysis civilinio ieškinio nepareiškė, nes su smurtautoju susitaikė ir jam atleido. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.