Sulankstomas peiliukas Vilniaus moksleivio rankose: įvykį aiškinasi policija, tėvai įsibaiminę

Trečiadienį sostinės Simono Daukanto progimnazijoje teko apsilankyti policijos pareigūnams – pranešta, kad nepilnametis gąsdina moksleivius atsinešęs į ugdymo įstaigą sulankstomą peilį.

 Moksleivis į Vilniaus mokyklą buvo atsinešęs sulankstomą peiliuką, dėl to buvo iškviesta policija.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Moksleivis į Vilniaus mokyklą buvo atsinešęs sulankstomą peiliuką, dėl to buvo iškviesta policija.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 5:15 PM, atnaujinta Nov 24, 2022, 5:32 PM

Portalo lrytas.lt kalbinta vieno iš moksleivių mama įsitikinusi, kad paauglys dar buvo ir apsvaigęs nuo narkotikų, tačiau informacijos apie tai kol kas nėra. Policija savo ruožtu pažymėjo, kad vaikams grasinta peiliu nebuvo.

Apie incidentą papasakojo vaikai

Portalui lrytas.lt susisiekus su vieno iš S.Daukanto progimnazijoje besimokančių vaikų mama, ši teigė, kad apie neįprastą incidentą grįžęs namo po pamokų jai papasakojo sūnus. Pasak mamos, bendraamžius išgąsdinęs moksleivis greičiausiai mokosi septintoje klasėje.

„Vakar vaikas grįžo namo ir pasakojo, kaip vienas mokinys, pavartojęs narkotikų, pradėjo šlaistytis su peiliu, buvo iškviesti pareigūnai. Sakė, kad pamoka sustojo, visi buvo prie lango ir matė, kaip atvyko policija ir vykdė operaciją. Tai tuo ir baigėsi. Mes dar tarp tėvelių susirašėme, bet iš pačios mokyklos vadovybės jokios informacijos negavome“, – pasakojo moteris.

Tiesa, vaiko mamą ne mažiau supykdė ir tai, kad šiuo metu viešojoje erdvėje padaugėjo diskusijų apie tam tikrų narkotikų dekriminalizavimą. Tai, pasak jos, gali tik dar labiau pabloginti situaciją ir pačiose mokyklose.

„Mes grįžtame namo, įsijungiame televiziją, o čia stumiamas tas įstatymas dėl narkotikų dekriminalizavimo. Toks disonsanas – nesusitvarkome su problema net dabar, kai nelegalu, o čia viskas dar labiau į tą pusę. Nesuprantu, kodėl daug kas tam pritaria – mums tai vaikus reikia auginti.

Kai pagalvoji, vaikas gali nusinešti (narkotikų, – aut.past.) į mokyklą, ten apsvaigęs gali sugalvoti ir savo klasiokus greičiau pas Dievulį palydėti. Ta situacija darosi dar nesaugesnė“, – piktinosi moteris.

Neigia, kad vyko policijos operacija

Tuo tarpu Vilniaus policijos atstovai sako, kad situacija buvo ne visai tokia, kaip pasakojama praėjus parai po incidento. Kaip lrytas.lt sužinojo Vilniaus apskrities policijoje, lapkričio 23 d. apie 11 val. sostinės policijos pareigūnai iš tiesų buvo iškviesti į Simono Daukanto progimnaziją Naugarduko g. Paskambinusi mokyklos socialinė darbuotoja pranešė, kad vienas mokinys turi peilį, tai gąsdina kitus vaikus.

Į mokyklą atvykę policijos pareigūnai išsiaiškino, kad 2009 m. gimęs moksleivis į mokyklą atsinešė sulankstomą peiliuką ir jį rodė kitiems vaikams. Pasak pareigūnų, duomenų apie tai, kad kam nors būtų buvę tiesiogiai grasinta, nėra.

„Kadangi kviečiant policiją pranešime buvo paminėtas peilis, į progimnaziją nuvyko mobilios kuopos pareigūnai. Tačiau į iškvietimą reagavo tik vienas ekipažas, jokia policijos operacija mokykloje nevyko“, – sakė Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja.

Mobilios kuopos pareigūnai yra apmokyti reaguoti į ginkluotus konfliktus ir vyksta į iškvietimus, kuriuose naudojamas smurtas ar ginklai. Gai būti, jog dėl to, kad mobilios kuopos pareigūnai yra gerai ginkluoti, ir kilo kalbų apie neva vykusią policijos operaciją. 

Visa surinkta medžiaga perduota teritoriniam policijos komisariatui, kurio pareigūnai toliau aiškinsis šį įvykį. Apie jį informuoti ir vaiko teisių specialistai.

Apie galimai į mokyklą atneštas narkotines medžiagas policijos atstovai teigia duomenų neturintys.

Su S.Daukanto progimnazijos administracija lrytas.lt ketvirtadienio vakarą susisiekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.