Apie pagrobimą pranešusio vyro gelbėti išskubėjo pareigūnų ekipažas: mįslę įminti padėjo nelaimėlio namiškiai

Melo kojos trumpos. Šią liaudies išmintį pamiršęs Pagėgių savivaldybės gyventojas turės minti teismo slenkstį dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimą.

Apie pagrobimą pranešusio vyro gelbėti išskubėjo pareigūnų ekipažas: mįslę įminti padėjo nelaimėlio namiškiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Apie pagrobimą pranešusio vyro gelbėti išskubėjo pareigūnų ekipažas: mįslę įminti padėjo nelaimėlio namiškiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 6:50 AM

Istorija prasidėjo prieš porą savaičių, kai pagalbos telefonu paskambinęs 35 metų vyriškis papasakojo buvęs sumuštas ir apiplėštas.

Pagalbos prašiusio vyriškio pasakojimas Raseinių pareigūnams iškart sukėlė abejonių. Mat jis tikino, esą Pagėgių savivaldybės Mikytų kaime jį pagrobė „Volkswagen“ markės automobiliu važiavusi nepažįstama kompanija.

Pasak nelaimėlio, Kauno kryptimi jį nusivežę plėšikai galiausiai sumušė, atėmė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung Galaxy A21“ ir maždaug po valandą trukusios kelionės išlaipino.

Nepažįstamoje vietoje atsidūręs vyriškis ketino pėsčias eiti namo, bet po porą valandų trukusio žygio pamatė užrašą „Kėdainių rajonas“ ir suprato – kelias pernelyg tolimas.

Tada apiplėštasis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, o jam į pagalbą buvo išsiųstas Raseinių policijos ekipažas.

Jis nelaimėlį parvežė į namus.

Tačiau pareigūnams pasirodė keistas ne tik pagrobimas, bet ir aplinkybė, kad atimtas tik vienas mobiliojo ryšio telefonas.

Įtarimus sustiprino tai, kad pagrobtas telefonas nebuvo naudojamas.

Mįslę kiek vėliau įminti padėjo nelaimėlio namiškiai, kurie papasakojo, kad vyriškis tiesiog mėgsta pakeleivingais automobiliais keliauti po Lietuvą.

Pasak artimųjų, kai keliautojas nebegali grįžti savo jėgomis, į pagalbą kviečiasi policijos pareigūnus.

Supratęs, kad policininkai jau žino apie jo aistrą keliauti ir namo sugrįžti policijos pareigūnų transportu, vyriškis nebesispyriojo – telefonu papasakojo, kas nutiko iš tikrųjų.

Tądien jis įsiprašė į pažįstamo vyriškio automobilį ir ketino keliauti iki Raseinių. Bet vairuotojas su keliais prisijungusiais bičiuliais nutarė keisti kelionės kryptį ir važiuoti į Trakus.

Sudvejojęs vyriškis nutarė išlipti, bet atsidūrė vienas tamsoje. Tada jis paskubomis galvoje sukurpė istoriją apie užpuolimą ir vylėsi, kad policininkai jį parveš namo.

Istorija apvirto aukštyn kojomis – dabar šiam veikėjui teks minti teismo slenkstį dėl melagingo pranešimą apie nebūtą nusikaltimą. Už tokį melą baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.