Šalčininkų rajone pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos įskridusį droną su rūkalais

Šalčininkų rajone pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos įskridusį droną, prie kurio buvo pritvirtintas baltarusiškų cigarečių krovinys. Bepilotį skraidymo aparatą priverstinai nutupdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, panaudoję specialią įrangą.

Pasieniečių perimtas dronas.<br> VSAT nuotr.
Pasieniečių perimtas dronas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 6:32 PM

Kaip praneša VSAT, trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Raudonbalio kaimu užfiksavo objektą, nedideliame aukštyje įskridusį į Lietuvos teritoriją. Taip pat pastebėta, kad prie jo pritvirtintas krovinys.

Pasieniečių patruliai nedelsiant parengė turimą bepiločių orlaivių užkardymo įrangą. Jos paveikta skraidyklė priverstinai buvo nutupdyta už maždaug 300 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Paaiškėjo, kad prie savadarbio drono buvo pritvirtintas ryšulys, kuriame buvo 720 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Įvykį tiriantys pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Droną valdęs asmuo nerastas. Bepilotis orlaivis ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.